OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Snart kan du gjenopprette Windows 10 fra skyen

Microsoft planlegger tilsvarende funksjon som på Mac OS.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: <a href="https://unsplash.com/@tinhkhuong?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Tinh Khuong</a> / <a href="https://unsplash.com">Unsplash</a>
2. aug. 2019 - 09:25

På Mac har du lenge hatt mulighet til å tilbakestille maskinen med en helt blank installasjon av MacOS som lastes automatisk ned fra Apples servere – uten at du behøver å laste ned operativsystemet manuelt først.

Nå bekrefter Microsoft at de kommer med en tilsvarende funksjon for Windows 10, skriver Thurrott.com. I forbindelse med annonseringen av Windows 10 Insider Preview Build 18950, skriver selskapet følgende:

«Insidere vil kanskje legge merke til noen referanser til "Cloud download" relatert til tilbakestilling eller gjenoppretting av PC-en. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig og virker ikke helt ennå. Vi vil gi deg beskjed når den er det, så du kan prøve den!»

Microsoft har ikke gått ut med noen flere opplysninger om hvordan den nye funksjonen vil fungere. I motsetning til på Mac hvor Apple har full kontroll på både maskinvare og programvare, kan PC-er komme i veldig mange ulike konfigurasjoner – og det er ikke klart hvordan en slik gjenopprettingsfunksjon vil håndtere installasjon av eventuelle drivere og annen programvare.

Mange PC-produsenter har typisk en egen gjenopprettingspartisjon på disken som inneholder en kopi av Windows, med nødvendige drivere og programvare som produsenten ønsker å legge med. Vi vil derfor tro at en ny skybasert gjenopprettingsfunksjon for Windows vil måtte skje i samarbeid med PC-produsentene.

Det nye terminalvinduet som kommer til Windows 10, Windows Terminal.
Les også

Nå kan du laste ned prøveversjon av det nye terminalvinduet i Windows

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.