RESULTATERFINANS

Snokvarsler-oppstart gikk for 100 millioner dollar

Network Associates har kjøpt snokvarsler-oppstarten Intruvert for 100 millioner dollar. Teknologien kan både varsle om og avverge angrep.

Snokvarsler-leverandøren IntruVert Networks ble opprettet i oktober 2000 og har hatt produkter på markedet siden august i fjor. Driften skal nå gå med overskudd. Teknologien selges under merkenavnet IntruShield, og kan fungere i to ulike modus.

Ett modus ("intrusion detection") kan bare varsle når det oppdager at en snok har trengt gjennom brannmuren, mens det andre moduset ("intrusion detection and prevention") kan også gjennomføre tiltak for å avverge ytterligere snoking, eventuelt stanse et angrep.

Overgangen fra bare varsling til både varsling og mottiltak er avhengig av at varslingsrutinene er justert tilstrekkelig til at man kan være rimelig sikker på å ha redusert sannsynligheten for falske alarmer til et hensiktsmessig nivå.

Ifølge Computer Business Review har Network Associates avtalt å kjøpe IntruVert for 100 millioner dollar. Avtalen vil erstatte Network Associates' partnerskap med Internet Security Systems som ble inngått i mai i fjor. Network Associates vil integrere IntruVert med sine Sniffer-produkter.

Foruten Sniffer er Network Associates i hovedkjent for virusvernet McAfee. Selskapet hadde lenge et engasjement i krypteringsverktøyet PGP, men avviklet det i fjor sommer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.