Snowden frykter for livet

Benekter russisk hjelp.

Snowden frykter for livet
Edward Snowden sitter i russisk asyl etter å ha lekket enorme mengder informasjon om NSAs metoder. Bilde: Barton Gellman/Getty Images/All Over Press

Moskva (NTB-Reuters-AFP): Den russiske advokaten til den amerikanske avhopperen Edward Snowden frykter for livet hans etter at ikke navngitte Pentagon-medarbeidere skal ha kommet med trusler.

– Det er virkelige trusler mot livet hans der ute, sier Snowdens advokat Anatolij Kutsjerena til den statlige, russiske TV-kanalen Vesti 24.

– Uttalelsene oppfordrer til fysiske represalier mot Edward Snowden, hevder Kutsjerena.

Snowden er ettersøkt av amerikanske myndigheter, og siktet for forræderi etter å ha offentliggjort betydelige og detaljerte opplysninger om USAs etterretnings- og overvåkingsvirksomhet i verden.

Samtidig sier Snowden selv i et intervju med magasinet The New Yorker at anklager om at Russland bisto ham med avsløringene om amerikansk etterretning, er absurde.

Det var lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus i Kongressen som søndag uttalte at han undersøkte hvorvidt Snowden hadde fått russisk hjelp.

– Dette er helt klart falskt. Det amerikanske folket er smartere enn politikere tror de er, sier Snowden ifølge The New Yorker. (©NTB)

Les mer om: