Snuser Apple på virtuell virkelighet?

Har tatt patent på briller.

Snuser Apple på virtuell virkelighet?
Bilde: United States Patent and Trademark Office

Patentsøknader er ofte en interessant måte å studere hva gitte selskap jobber med på sikt, selv om svært mange patenter aldri blir til virkelighet.

Og med tanke på hvor mye snakk om virtuell virkelighet det er for tiden, er det kanskje ikke så rart at også Apple ser på denne teknologien. Rent offisielt har det hittil vært stille fra den kanten når det gjelder VR, mens Facebook, Samsung, Google og andre har gjort fremskritt og oppkjøp relatert til virtuell virkelighet.

Samsung har tross alt lansert en løsning der man kan sette inn deres Note 4-telefon i et sett med briller, og dermed få en fullverdig VR-opplevelse. Brillene er utviklet av Oculus, selskapet bak det berømte Rift-headsettet. Samsung har også vist frem et kamera designet til å ta opp innhold til bruk i VR-applikasjoner.

Apple VR briller 2
Bilde: United States Patent and Trademark Office

Og nå har Apple fått tildelt patent på en veldig lignende teknologi. Ifølge tegningene er løsningen faktisk så godt som identisk med Samsungs Gear VR, nemlig at man setter en iPhone inn i briller.

Apple skal ha først søkt om patentet i 2008. Selskapet påpeker at en slik løsning skal helst ikke være koblet til noe annet utstyr, da det er veldig upraktisk, og kan innebære en fjernkontroll som holdes separat for styring av funksjonene.

Som sagt, dette betyr ikke at et slikt produkt er nødvendigvis på vei, og Apple kan rett og slett være interessert i å sikre seg patenter. Det er uansett en bekreftelse på at selskapet ikke ignorerer den voksende VR-trenden.

Les mer om: