Sobig-viruset fortsetter å øke i Norge

Det spres mer Sobig-virus i Norge enn for en uke siden. Steinar Wigtil i Norman mener mange ennå ikke beskytter seg.

Det spres mer Sobig-virus i Norge enn for en uke siden. Steinar Wigtil i Norman mener mange ennå ikke beskytter seg.

Statistikken som offentliggjøres løpende på Virusfree.no om hvor mange virus som fanges opp i e-posten til de norske kundene til Itegra, viser en foruroliggende tendens. Mens man i begynnelsen av forrige uke kunne spore en nedgang, tyder tallene for denne uken på en kraftig oppgang.

For en uke siden var døgngjennomsnittet de siste sju døgn under 2.000 tilfeller. De samme tallet i dag er 3.025 tilfeller. Forrige onsdag var spredningen siste døgn 2.562. Det falt torsdag til 2.157. I går var spredningen siste døgn 3.917. I dag er den 4.984.

– Vårt inntrykk er også at Sobig.F er i ferd med å stige igjen, sier utviklingssjef Steinar Wigtil i Norman. – Poenget med Sobig.F er at det er så enormt hyperaktivt i sine smitteforsøk. Jeg vil tro at det er en rekke private brukere som ikke har ryddet opp, og som gjør at smitten holder seg.

Wigtil peker på at statistikken ikke sier noe om hvor mange maskiner det er som sender ut smitte. Siden Sobig.F sprer seg så aggressivt, er det ikke sikkert at det dreier seg om så veldig mange.

– Det vanlige hadde vært at smitten hadde dabbet kraftig. I dette tilfellet er det tydelig at den fortsetter å holde seg over den kritiske grensen. Det kan være mange som ikke vet at de er smittet.

Til toppen