RESULTATERFINANS

Software Innovation er solgt

For nær en halv milliard kroner.

IKKE BØRS-RETUR LIKEVEL: Konsernsjef Torstein Harildstad (bildet) og Software Innovation har fått nye eiere.
IKKE BØRS-RETUR LIKEVEL: Konsernsjef Torstein Harildstad (bildet) og Software Innovation har fått nye eiere.
20. juni 2014 - 17:01

Det norske programvarehuset Software Innovation med hovedsete på Fornebu er solgt privat i en overraskende vending rett før planlagt børsintroduksjon.

Mohn og Rieber, begge velstående næringslivsfamilier fra Bergen, erverver samtlige utestående aksjer fra investeringsfondet Borea.

450 millioner

De to kjøperne har begge nylig solgt sine familiebedrifter og satt på store kontantbeløp, som de nå pløyer inn i IT-selskapet.

Formelt er det Trond Mohn, sammen med Rieber-familiens investeringsinstrument Atlantis Vest som er kjøperen.

Salget priser Software Innovation til 450 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

Pen avkastning

For den tidligere majoritetseieren Borea innebærer exiten en avkastning på 350 prosent. Det var tilbake i 2009 at fondet ble eneeier. I april det året fjernet de IT-selskapet fra Oslo Børs og innledet en periode med restrukturering, nedbemanning og permitteringer som følge av dårlige tall over lang tid.

De siste par årene har Software Innovation gjort det meget bedre med sin virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Som digi.no har skrevet tidligere har de nytt godt av digitaliseringen i offentlig sektor.

– Vi har fulgt selskapet over lengre tid og da investeringsmuligheten bød seg fremmet vi et bud på samtlige aksjer. Kort etter ble Trond Mohn kontaktet og takket ja til å bli partner. Selskapet er godt posisjonert i en veldig spennende sektor med stort vekstpotensial, og vi har stor tillit til selskapet, de ansatte og dets ledelse. Vi har som ambisjon å videreføre den langsiktige strategien som er lagt, uttaler Fritz Rieber, daglig leder i Atlantis Vest.

«God form»

Toppsjefen i Software Innovation siden 2012, Torstein Harildstad, virker godt fornøyd med sine nye eiere og oppkjøpet som innebærer at det ikke blir noen børsretur for IT-selskapet fra Fornebu.

– Vi er i god form og tror at Trond Mohn og Atlantis Vest vil skape et godt miljø for videre markedsutvikling og vekst, både i Skandinavia og internasjonalt, sier Harildstad.

Software Innovation lager løsninger for dokumenthåndtering, saksbehandling og arkiv og ble etablert i 1984.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.