Abonner
RESULTATERFINANS

Søker de proffe og aktive

Den svenske nettmegleren NordNet har nettopp etablert seg i Norge. Nå skal de spise markedsandeler ved å tiltrekke seg de aktive traderne.

Oddmund Grøtte
2. feb. 2001 - 06:01
For litt over en uke siden startet den svenske nettmegleren NordNet virksomhet i Norge. Nå skal de tiltrekke seg de aktive traderne ved å bruke java-baserte løsninger på sanntidskurser, samt lav kurtasje.

NordNet legger seg på en minstekurtasje på 95 kroner, eller 0,12 prosent per transaksjon, samtidig som de har maksimal kurtasje på 450 kroner på beløp opp til 2,5 millioner kroner. Handler du samme vei, i samme papir, samme dag, regnes dette som en handel og dermed bare én kurtasje. Nettmegleren tilbyr også handel i Sverige, Danmark og USA i tillegg til flere emerging markets gjennom Brunswick Direct:
- Vi ønsker å knytte til oss aktive tradere som handler mye, og vi spisser markedsføringen mot den aktive investor. Vi har en java-løsning som passer som hånd i hanske for de som handler ofte. Løsningen er såkalt streaming, eller push-teknologi, det vil si at aksjekursene og ordrebildet oppdateres automatisk i sanntid, altså uten tidsforskjell. Jeg mener at vi har den beste tekniske løsningen for aktive tradere i Norge. Du kan selv personalisere java-løsningen for å overvåke det du selv ønsker, norske og internasjonale aksjer, og kjøpe og selge kun ved noen tastetrykk og legge ordren direkte i børssystemet, sier Øystein Lode til digitoday.no.


- Vi tilbyr gratis sanntidskurser ut mars på både norske, svenske og amerikanske aksjer slik at brukerne kan få se hva vi har å tilby. Etter dette vil kundene få denne tjenesten ved å betale børsavgiften til Oslo Børs, noe som per i dag utgjør 220 kroner per måned for både sanntid og ordredybde.

Java-funksjonen til NordNet har vært i drift i Sverige siden 1997 og NordNet var en av de første som startet nettmegling i Sverige. I snitt har NordNet det siste året gjennomført 6.104 transaksjoner daglig på Stockholmsbørsen, noe som tilsvarer 491 millioner SEK og 1,4 prosent av volumet. Andelen av transaksjonene er på fem prosent.

- Vi har som mål å bli en av de tre største nettmeglerne i Norge i løpet av to neste årene. Dette er en tøff bransje der det etter hvert vil komme en konsolidering, en utvikling som allerede har kommet i både Europa og Sverige. Det er utpregede stordriftsfordeler, noe vi også drar nytte av, for eksempel har vi felles back-office med vårt kontor i Sverige. Men jeg tror likevel vi har nådd en bunn med tanke på kurtasjen, faktisk har TeleTrade Solutions AB i Sverige nå nettopp økt kurtasjen, avslutter Lode til digitoday.no.

Les mer om: