JUSS OG SAMFUNN

SOL får sterkere konkurranse

Forholdet mellom de to norske Internett-gigantene, Telenor Nextel og SOL, svekkes etter at Nextel kjøper seg inn i ABC Startsiden, en konkurrent til SOL. Daglig leder i ABC Startsiden, Tom W. Ottmar, utelukker ikke at Nextel kjøper hele hele hans virksomhet i fremtiden.

Einar Ryvarden
11. mai 1999 - 15:13

Scandinavia Online (SOL), Norges desidert mest trafikkerte nettsted, kan være truet på grunn av endringer i samarbeidet med Telenor Nextel. Den enorme trafikken på SOL skyldes mye at det store flertallet av Nextels kunder bruker SOL som oppstartside.

I hvert fall enn så lenge.

For Telenor Nextel har i dag inngått en avtale der de kjøper en del av ABC Startssiden (Startsiden), en konkurrent til blant annet SOL, skriver Nettavisen. Startsiden er bygget opp som generell katalog med Internett-pekere og søketjenester. Dermed er tjenesten en direkte konkurrent til SOL.

SOL-kunder kan i tillegg velge om de vil bruke Dagbladet eller Nettavisen som oppstartside. Selv om det er enkelt å endre oppstartsiden, viser det seg at få gjør dette, noe som gir de alternative sidene stor trafikk.

- Startsiden blir en av startsidene som nye Nextel-kunder kan velge mellom ved siden av SOL, forteller Tom W. Ottmar, daglig leder og ansvarlig redaktør på Startsiden, til digi.no. Dessuten får Telenor Nextel en liten banner på forsiden av Startsiden.

Kirsten Idebøen, nyansatt administrerende direktør i SOL tar oppkjøpet til etterretning.

- Vi tar til etterretning at vår nest største eier kjøper seg inn i en konkurrent - det er en interessant bevegelse fra Nextel, sier Idebøen til digi.no. Dette øker konkurransen, noe vi bare må forholde oss til. Vi er ikke blitt fortalt av Telenor hva selskapet vil med denne satsingen.

Både Ottmar og Nextel er ellers knappe i sine kommentarer rundt oppkjøpet. Ottmar vil ikke offentliggjøre hvor mye Telenor har skutt inn i Startsiden, men indikerer overfor digi.no at Telenor Nextel i fremtiden kan komme til å kjøpe hele Startsiden.

- Nextel får nå en aksjeandel av Startsiden. For øyeblikket beholder jeg aksjemajoriteten og forblir administrerende direktør og ansvarlig redaktør, sier Ottmar.

Med pengene fra Telenor Nextel skal Ottmar gjennomføre en større utvidelse av staben. På spørsmål om antall ansatte, indikerer Ottmar at ti ansatte er for mye, men ikke så mye.

- Nå får jeg ressursene jeg trenger til å utvikle Startsiden, jeg skal ansatte både journalister og teknisk personell. Vi står ikke overfor noen større redesign, men en gradvis utvidelse, sier Ottmar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.