RESULTATERFINANS

Som ventet fra Digital

Digital leverte i dag et overskudd for andre fiskalkvartal på 74,8 millioner dollar, mot 31,8 millioner i samme periode i fjor. Resultatet er i tråd med forventningen på det amerikanske markedet.

Eirik Flaa
15. jan. 1998 - 16:40

Heller ikke Digital Equipment Corp. (DEC) ser foreløpig ut til å ha blitt nevneverdig preget av krisen i sørøst-Asia. Torsdag leverte selskapet et resultat for andre fiskalkvartal på 74,8 millioner dollar, en dobling og vel så det av resultatet fra samme periode i fjor.

Tatt i betraktning at selskapet omsatte for 3,36 milliarder dollar er likevel resultatet relativt beskjedent. Et konsensusestimat fra First Call, antydet at DEC-resultatet ville ligge på 43 cent per aksje - mens det riktige tallet ble 44 cent.

Det mest oppsiktsvekkende med resultatet fra Digital er at omsetningen har flatet ut. For det nylig avsluttede kvartal endte omsetningen på 3,32 millarder dollar mot 3,35 millarder dollar i samme periode i fjor. Fordelingen mellom produkter og tjenester er nokså lik i forhold til fjoråret, men med en svak nedgang i omsetning på begge forretningsområdene Selskapet har med andre ord økt marginene, men veksten ser ut til å utebli.

- Dersom vi tar i betraktning den svekkede økonomien i Asia, har dette vært et godt kvartal for Digital, sier styreformann Robert Palmer i en pressemelding fra selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.