Som ventet svakt i Enitel

Enitel rapporterer blodrøde tall som var lavere enn analytikerens forventninger.

Enitel rapporterer blodrøde tall som var lavere enn analytikerens forventninger.

Enitel ASA fortsetter å tape mye penger og fikk et driftsunderskudd på 217 millioner kroner i fjerde kvartal i 2000, mot et underskudd på 31 millioner kroner i samme periode i 1999. På forhånd var det ventet et driftsresultat på minus 196 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) i kvartalet ble minus 97 millioner kroner, mot forventet minus 126 millioner.

Enitel fikk et resultat før skatt i fjerde kvartal på minus 291 millioner kroner, mot forventet minus 264 millioner.

Selskapet opprettholder sine positive utsikter for i år, og forventer et nullresultat innen 2003. Enitel fastholder sitt syn om et positivt driftsresultat før avskrivninger på månedsbasis i slutten av dette året og opprettholder samtidig forventingen om et driftsresultat før avskrivninger på minus 100 millioner i år. Enitel venter inntekter på fire milliarder kroner innen 2004, og ser break even-kontantstrøm innen 2003.

Dermed nedjusterer Enitel sine fremtidsutsikter noe fra tidligere annonsert. Selskapet har tidligere sagt at de venter en omsetning på 4 milliarder innen 2003.

Enitel er også en emisjonskandidat, noe som neppe er særlig gunstig i dagens børsklima. Et eventuelt tegningsintervall vil sannsynligvis ligge lavere enn dagens markedskurs hvis de skal få hentet inn tilstrekkelig kapital.

Til toppen