RESULTATERFINANS

Sonera-aksjen suspendert

Handelen i Sonera-aksjen ble stoppet på Helsingfors-børsen tirsdag morgen på selskapets egen forespørsel. Nå venter markedet på en begrunnelse fra Telias planlagte fusjonspartner.

Øystein Kvistad
5. nov. 2002 - 10:34

Telias generalforsamling godkjente i går formelt kjøpet av finske Sonera. Nå gjenstår kun å overbevise Sonera-aksjonærene om at en svensk-finsk telefusjon er det rette. Generalforsamlingen vedtok å trykke opp 1,7 millioner nye aksjer som skal brukes som betaling til Soneras aksjonærer.

Nå gjenstår det å overbevise finnene om at budet fra Telia er godt nok. Telia må få med seg 90 prosent av Soneras aksjonærer for å få fusjonen i havn, uten å høyne budet. En heving av budet er helt uaktuelt, ifølge Telias toppsjef Anders Igel, skriver digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.

Men med dagens børsstopp i Helsingfors er det skapt ny usikkerhet rundt avtalen. Klokken 08:55 ble handelen i aksjen stoppet på Soneras egen forespørsel. Sonera ventes å presentere informasjon senere i dag om årsaken til handelspausen, opplyser Helsingforsborsen i en pressemelding.

Heller ikke Telia kan eller vil kommentere suspensjonen av Sonera-aksjen, ifølge nyhetsbyrået Direkt.

digi.no følger opp saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.