BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sonera foreslår utsatt UMTS

Det finske teleselskapet Sonera avventer søk etter en internasjonal partner. Samtidig sier den nye styrelederen, Tapio Hintikka, at EU og teleindustrien bør vurdere å utsette lanseringen av UMTS.

Frode Eriksen
23. apr. 2001 - 10:46

Hintikka sier til Hufvudstadsbladet at en bør spørre seg om de eksisterende vilkårene er fornuftige.

Sonera skal alene fram til 2005 investere 30 milliarder finske mark i sine UMTS-prosjekter som blant annet omfatter Norge, Spania og Tyskland. I Tyskland leter selskapet etter en ny partner og håper fremdeles på å kunne selge seg ned i konsortiet uten tap.

Tapio Hintikka overtok som styreleder i Sonera etter at den finske regjeringen avskjediget så og si hele Sonerastyret i slutten av mars, etter at halvparten av aksjeverdien i selskapet forsvant i løpet av ett år.

Sammen med konsernsjef Kaj-Erik Relander skal selskapet nå forsøke å reorganisere seg i påvente av bedre børstider. Det er den lave aksjekursen som også er årsaken til at selskapet har valgt å ikke inngå ett strategisk partnerskap, noe som var planlagt. Sonera må først få en bedre forhandlingsposisjon.

- Det sentrale er å betjene gjelden. Men samtidig må selskapet spørre om UMTS-prosjektene tilsvarer utviklingen i markedet. Hele bransjen og lovgiverne i EU må ta stilling til spørsmål og tidsrammene for etableringen av nettene og de andre vilkårene eller om de bør utsettes, sier han.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.