Sonera henger fortsatt sammen med Enitel

Det finske teleselskapet Sonera, som sammen med Enitel eier den norske UMTS-operatøren Broadband Mobile, vil ikke endre på sin norske forpliktelse. Nesten hele Sonera-styret måtte tidligere i uken gå etter elendig kursutvikling på Sonera-aksjen.

CeBIT-messen i Hannover benyttet Sonera anledningen til å understreke at en beholder sine UMTS-forpliktelser i de fem landene en har fått konsesjon i; Italia, Tyskland, Spania, foruten Finland og Norge.

Eierandelen i Tyskland er den dyreste med 42,8 prosent av et selskap der spanske Telefonica eier resten. Sonera planlegger å selge seg ned i selskapet til vel 20 prosent.

Onsdag ble seks av sju styremedlemmer i selskapet erstattet, inkludert styrelederen. Bakgrunnen var blant annet at verdien på selskapet har falt med 90 prosent på ett år.

Finanssjef i Sonera, Samppa Seppälä bekreftet på CeBIT at selskapets gamle planer om å knytte til seg en strategisk investor fremdeles står ved lag, men at en ikke hadde plassert et "til salgs" skilt ved selskapets lokaler.

En av selskapets største utfordringen er utvikling av UMTS-porteføljen, som inkluderer tre av Europas fem største marked. Investeringene de neste fem årene kan komme opp i en milliard euro årlig

Til toppen