BEDRIFTSTEKNOLOGI

Song kaprer Uninett for 100 mill.

Uninett kjøper telefonitjenester til norsk universitets- og høgskolesektor for 100 millioner kroner de neste fire årene. Song Networks fikk den viktige kontrakten.

18. nov. 2003 - 11:20

Norsk universitets- og høgskolesektor vil årlig spare flere millioner kroner på den nye avtalen, opplyser Uninett i en pressemelding.

Avtalen omfatter fasttelefoniløsninger for alle universitetene og de statlige, kunstfaglige og vitenskapelige høgskolene i Norge, i alt 38 institusjoner med rundt 75.000 brukere.

Kontrakten har en årlig verdi på nær 25 millioner kroner, og det er første gang en telefoniavtale omfatter hele universitets- og høgskolesektoren. Det har ifølge Uninett ført til "svært gunstige betingelser".

- Denne avtalen gir sektoren besparelser på over 10 millioner kroner i året, sier administrerende direktør i UNINETT, Petter Kongshaug.

Totalt var det sju selskaper som leverte anbud da UNINETT i samarbeid med universitetene startet arbeidet med ny telefoniavtale tidligere i år. Til slutt kom altså Song Networks best ut. Dermed er et årelangt samarbeid med Telenor avsluttet.

- Dette er først og fremst et prisspørsmål, men det er også spennende med en helt ny leverandør, sier Kongshaug. - Avtalen vil dessuten bidra til ytterligere konkurranse i det norske telemarkedet, noe kundene våre vil være tjent med, legger han til.

Uninett leverer avansert Internett til forskning og utdanning og har ansvar for utvikling, drift, koordinering og standardisering av nettløsninger. Uninett eies av Utdannings- og forskningsdepartementet og hadde en samlet omsetning i 2002 var 135 millioner kroner.

Song Networks het tidligere Tele 1 Europe og er en totalleverandør av data- og telekommunikasjon til næringslivet i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selskapet ble

grunnlagt i 1995 og har rundt 850 ansatte i Norden og 120 i Norge. Song Networks har hovedkontor i Stockholm og 24 lokalkontor i Norden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.