Sony er tilbake i pluss etter tung rydding

Sonys ny skotske toppsjef har klart å snu selskapets underskudd til overskudd.

Sonys ny skotske toppsjef har klart å snu selskapets underskudd til overskudd.

Den japanske elektronikkgiganten Sony har slitt med resultatene og hentet ifjor inn en amerikansk toppsjef for å redde selskapet.

Den nye toppsjefen, Howard Stringer, har lagt ned fabrikker, kuttet stillinger og solgt unna forretningsdivisjoner som ikke anses for å være endel av Sonys kjerneområder. Det har gitt resultater og nå er selskapet tilbake i pluss.

Elektronikkdivisjonen står for to tredjedeler av selskapets inntekter. Den opplever nå sterk etterspørsel etter produkter som Cybershot kameraer, Vaio bærbare maskiner og kringkastingsprodukter.

I kvartalet som strekker seg fra april til juni leverte selskapet et overskudd på 277,7 millioner dollar. Samtidig steg omsetningen med 11 prosent til 15 milliarder dollar.

Det knytter seg stor spenning til hvordan det går med selskapets nye spillkonsoll, Playstation 3 som skal lanseres i november. Microsoft's Xbox 360 har fått et forsprang og Playstation 3 forventes å bli en svært dyr spillemaskin. I tillegg kommer også Nintendo med sin Wii konsoll omtrent samtidig.

Selskapets spilldivisjon taper fortsatt penger. I det siste kvartalet leverte Sony Computer Entertainment divisjonen et underskudd på 230,4 millioner dollar. Nedgangen skyldes hovedsaklig færre salg av Playstation 2 i påvente av den nye modellen.

Til toppen