Sony Ericsson lanserer ny smartphone

Sony Ericsson lanserte torsdag smartphone-modellen P910i.

Sony Ericsson lanserte torsdag smartphone-modellen P910i.

Sony Ericssons P910i ble lansert i dag. Smartphone’en, som kommer på markedet i løpet av tredje kvartal, er basert på operativsystemet Symbian 7.0. I tillegg følger det med programvare, HP Runstone, som gjør det mulig å overføre bilder, kalendere og kontakter til en HP-skriver ved hjelp av Bluetooth. Standard nettleser er norske Opera.

I forhold til den tidligere P900-modellen, er det interne minnet i telefonen blitt utvidet fra 16 MB til 64 MB. I tillegg følger det med en 32 MB Memory Stick Duo. Telefonen støtter dog slike brikker med inntil 1 GB lagringskapasitet.

Innmating av data kan skje på flere måter. Et nytt tommetastatur på innsiden av lokket skal gjøre det enklere å skrive lang e-postmeldinger, en femveis "Jog Dial" skal gjøre det enklere å navigere blant telefonens ulike funksjoner eller å surfe på nettet. Håndskriftsgjenkjennelse gjør det mulig å skrive kortere notater direkte på skjermen.

Sony Ericsson samarbeider med en rekke leverandører av e-posttjenester. Foruten Smartner, støtter P910i også IBM, Extended Systems, Visto, RIM Blackberry, Seven og IntelliSync.

Forøvrig har telefonen innebygd digitalt video- og stillbildekamera, støtte for synkronisering via USB, infrarød port, Bluetoooth eller ved hjelp av SyncML. Fargeskjermen støtter 262.000 farger.

Mobilen måler 115 x 58 x 26 mm. Vekten er ikke oppgitt.

Til toppen