ANALYSER

Sony fosser fram hos Telenor

Presser Nokia ut av mobiltoppen.

Sony Xperia Z skal tåle å bli dyppet i vann. Det kan være blant egenskapene som gjør at den raser opp på Telenors salgsliste.
Sony Xperia Z skal tåle å bli dyppet i vann. Det kan være blant egenskapene som gjør at den raser opp på Telenors salgsliste. Bilde: Sony
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2013 - 15:44

Telenor la i dag fram topp ti-listen over de mest solgte smartmobilene gjennom selskapets salgskanaler. Tallene er av spesiell interesse etter at NetCom la fram tilsvarende tall i forrige uke. Der viste det seg at Nokias Lumia 920 hadde falt helt ut av listen. Flere lesere har fortalt digi.no at de har hatt vanskeligheter med å få tak i denne mobilen hos NetCom-forhandlere, og mobilen har heller ikke vært tilgjengelig gjennom NetComs egen nettbutikk. Det har også gått rykter om at Telenor skal ha karret til seg alt som var å få tak i av denne modellen i mars. Det har i alle fall ikke synlig vært mangel på Lumia 920 i Telenors nettbutikk og hos forhandlere som selger mobilen med Telenor-abonnement.

Dermed burde alt ha ligget til rette for at Nokia Lumia 920 skulle klatre videre på topp ti-listen til Telenor siden februar, den den lå på en tiende plass. Men listen nedenfor taler i grunnen for seg selv.

De ti mest solgte smartmobilmodellene i Telenors salgskanal i mars 2013. <i>Bilde: Telenor</i>
De ti mest solgte smartmobilmodellene i Telenors salgskanal i mars 2013. Bilde: Telenor

I en pressemelding skriver Telenor at Nokia og HTC taper mot konkurrentene. Telenor regner med at dette vil kunne snu for HTC så snart toppmodellen HTC One kommer i salg. Men det vil trolig skje omtrent samtidig som at Samsungs Galaxy S 4 kommer på markedet i Norge. Telenor tror at Galaxy S 4 vil bli markedsleder på bekostning av Apple iPhone 5 i tiden etter salgsstarten.

Telenor oppgir at Apple hadde største markedsandel i mars, fulgt av Samsung som ligger noe prosentpoeng bak. Den store overraskelsen er Sony Xperia Z som har klatret rett opp på en tredjeplass og dermed passert iPhone 4 og 4S.

Samsung Galaxy S III beholder andreplassen. Telenor selger også 4G-utgaven av denne, til en noe høyere pris. Den har falt fra en tredjeplass i februar. Klassikeren Samsung Galaxy S II faller nå også ut av topp fem, etter å ha vært i salg i nærmere to år. Det gjør den også hos NetCom.

Telenor hadde i mai i fjor omtrent dobbel så mange mobilabonnementer i Norge som NetComs eierselskap, TeliaSonera.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.