Sony klar med DVD-kameraer over sommeren

Sony lanserer sin første serie DVD videokameraer over sommeren 2003. DV-platene på 8 centimeter kan avspilles på de fleste hjemme-DVD-spillere, PC-er og fremtidige PlayStation2-konsoller.

Sony lanserer sin første serie DVD videokameraer over sommeren 2003. DV-platene på 8 centimeter kan avspilles på de fleste hjemme-DVD-spillere, PC-er og fremtidige PlayStation2-konsoller.

De kommende kameramodellene har fått modellbetegnelsene DCR-DVD100 og DCR-DVD200, tilhører Handycam-serien, og kommer på markedet i Norge over sommeren, opplyser Sony i en pressemelding.

- Veksten for DVD har vært raskere enn noe annet audio/video-format i historien. Den utrolige økningen i etterspørsel etter DVD-spillere og DVD-utstyrte PC-er viser at mennesker elsker dette formatet for dets kvalitet, anvendelighet og pålitelighet, sier produktsjef Erling Lae i Sony Norge.


Ifølge Lae vil den kommende Handycam-serien gi alle fordeler ved opptak og avspilling i ett enkelt format.

- Den høye bildekvaliteten ved DVD maksimaliseres ved en ikke-slitende, optisk prosess for å skrive til disk, og denne kvaliteten bevares etter opptak fordi det ikke er kopiering mellom avspillingsformater. Brukere har umiddelbar tilgang til sitt materiale, og slipper 'rewind' og 'fast forward' søkefunksjonene som assosieres med båndformater. Dette forenkler redigeringsprosessen betraktelig. Det er også så godt som umulig å ta opp over materiale uten hensikt ettersom videokameraet intuitivt tar opp kun på tomme områder av disken, sier Lae i pressemeldingen.

Begge de kommende Handycam-modellene vil bli utstyrt med USB2.0-grensesnitt for direkte og enkel kopiering av materiale mellom videokamera og PC. USB2.0 er bakoverkompatibelt med det utbredte grensenittet USB1.1.

DCR-DVD100 har totale pixel-oppløsninger på 800KB og 400KB (effektive) for video og 400KB (effektive) for stillbilder. DCR-DVD200 har totale pikseloppløsninger på 1070KB og 690KB (effektive) for video og 1000KB (effektive) for stillbilder. Opptakstid er opp til 60 minutter og begge modellene godtar 8 cm DVD-R og DVD-RW-plater. Begge er utstyrt med Carl Zeiss-linser med zoom-forhold på 10 optiske og 120 digitale og har LCD-skjermer på 2.5 tommer med 123.200 billedpunkter.

Til toppen