FORBRUKERTEKNOLOGI

Sony lar deg finne igjen musikk

Sony har lansert en finurlig liten sak som lar deg finne ut hva en låt du hører på radioen heter og hvilken artist/band som spiller.

19. okt. 2000 - 13:37
Sony eMarker.
Sony eMarker.

Med jevne mellomrom dukker det opp små digitale dingser som skal løse store og små problemer i hverdagen din. Sony har nå i USA lansert en som skal løse et lite, men ofte frustrerende problem.

Problemet er at du hvis du hører musikk på radioen, fikk du kanskje ikke med deg hvem som spilte, eller du husker ikke tittel og bandnavn. Ofte blir det ikke opplyst i det hele tatt. Sony har derfor lansert eMarker, en litt oval orange sak som lar deg ta opp en snutt av en sang du liker.

eMarker lar deg ta opp ti musikksnutter. Når du kommer hjem, setter du eMarker i et stativ (bildet over) som er koblet til PC-en og blir deretter koblet opp til eMarker.com. Ved å angi radiostasjon du hørte på, eller prøve deg frem på radiostasjoner der du bor, vil eMarker forteller deg sangtittel og artist. eMarker koster bare 200 kroner.

Dessverre er eMarker - foreløpig - bare tilgjengelig i USA hvor over 1000 radiostasjoner er koblet til systemet.

Det er fornuftig å tenke gjennom én gang til om nytten av den billige elektroniske dørlåsen er verdt risikoen, skriver Joakim Valevatn i Teknologirådet.
Les også

Temu selger elektronikk som kan overvåke og spionere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.