ANALYSER

Sony tar inn på iTunes

Sonys musikktjeneste Connect er blitt nest størst etter Apple iTunes.

29. des. 2005 - 10:54

Mange har fått bærbare mediespillere til jul. Financial Times siterer tall fra analyseselskapet Hitwise som viser at tallet på musikknedlastinger økte med 50 prosent fra julaften til første juledag, og at det i år lastes ned 15 prosent mer musikk enn i julehelgen i fjor.

iTunes er den suverent mest populære kilden til online-musikk, i år som i fjor. Men bak iTunes skjer det store endringer.

I fjor var iTunes bare ti prosent foran nest mest populære Napster på første juledag, og Sony Connect var rangert som nummer 15. I år har Sony klatret opp til annen plass. Dessverre for Sony hadde iTunes dobbelt så mange nedlastinger. Det svarer til det nærmest eventyrlige salget av Apples mediespiller iPod de siste året.

Framgangen for Connect tilskrives de nye Walkman-mobilene til Sony Ericsson, som markedsføres med henvisning nettopp til Connect. Walkman-mobilene har vært på markedet siden juli, og bidro til at Sony Ericsson i tredje kvartal i år økte salget med 29 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.