Sound Blaster Live! går i platina

Creative har kommet med en ny utgave i sin Sound Blaster Live! serie. Sound Blaster Live! Platinum og Sound Blaster Live! Player 1024.

Creative har kommet med en ny utgave i sin Sound Blaster Live! serie. Sound Blaster Live! Platinum og Sound Blaster Live! Player 1024.

Esken til lydkortet Creative Sound Blaster Live! Platinum
Creative Sound Blaster Live! Platinum.

I fjor lanserte Creative Labs Sound Blaster Live!-teknologien som var basert på lydbrikken EMU10K1, og som sammen med Live!Ware og surround-høytalerene skapte et ekte 3D-lydunivers i dataspillverden.

Sound Blaster Live! Platinum er et lydkort som burde egne seg for de fleste spillentusiaster og hobby-musikerne. Platinum-kortet har en funksjon som hittil bare er sett på profesjonelle løsninger. Lydkortet har et såkalt Live!Drive II, som består av et tilkoplingspanel man monterer foran på PC-en på samme måten som en CD-rom og lignende. Og det gjør at du enkelt kan kople til utstyret du har, og du slipper å krype bak PC-en og kople til. Live! Drive II har tilkoblingsmuligheter som blant annet MIDI inn/ut, digital SPDIF inn/ut og optisk SPDIF inn/ut, mikrofon og hodetelefon.

Med kortet, følger det med en omfangsrik softwarepakke. Som alle utnytter Platinum kortet optimalt. Og på kort tid kan man være i gang med å sample musikk direkte på harddisken. Live!Ware 3.0 som er den nyeste Live!Ware-versionen fra Creative Labs, består av blant annet LAVA. LAVA gjør det mulig å lage 3D-videosekvenser. Man får muligheten til å lage en totalopplevelse med musikk og/eller video som kan publiseres til blant annet Internett som MP3 filer. Programmene Steinberg Cubasis VST og Steinberg Recycle Lite er to profesjonelle programmer som følger med, selv om du trenger en ganske så rask maskin for å kunne kjøre dem.

Les også:
Et dagsverk i digi.no

Sound Blaster Live!Player-lydkortet har en del til felles med Sound Blaster Live! Platinum-lydkortet. De har den samme teknologien, og er teknisk sett like, men Live!Player-kortet er mer velegnet spillentusiastene og for den allsidige brukeren som ønsker et bra lydkort med ekte 3D-lydopplevelse. Og hvis behovet oppstår så behøver man ikke å kaste Live!Player-lydkortet, det eneste du behøver er å oppgradere lydkortet med Live!Drive II. Forskjellene ligger i programpakkene som følger med. Spillet Alien Vs. Predator følger også med.

Sound Blaster Live! Platinum og Sound Blaster Live!Player 1024 koster henholdsvis ca. kr 2495 og kr 895. Inkl. moms.

Til toppen