JUSS OG SAMFUNN

Spaltemillimeter viktigst for kyberstreikere

Pressgruppen som står bak søndagens varslede Internett-streik har ingen annen metode for å måle hvorvidt streiken kan karakteriseres som vellykket enn å telle opp antall spaltemillimetre med omtale av streiken i etterkant.

Øystein Kvistad
4. juni 1999 - 05:26

Erol Ziya, en av initiativtakerne bak den europeiske Internett-streiken, mener aksjonen er svært godt forberedt og sier seg storfornøyd med all omtalen den har fått i trykte og elektroniske medier. Han innrømmer imidlertid at CUT (Campaign for Unmetered Telecommunications), en av organisasjonen som støtter aksjonen, ikke har noen forberedt noen metoder for å måle hvorvidt kyberstreiken er en suksess eller ikke.

- Vi forventer vel ikke at vi skal klare å ødelegge teleoperatørenes omsetning på søndag. Hvorvidt vi lykkes avhenger mer av antallet spaltemillimeter aksjonen får i avisene dagen etter, sier Ziya til The Register.

Som digi.no skrev onsdag (se peker til hele saken nedenfor eller i margen til høyre) er søndagens European Telecom Boycott en protestaksjon mot de høye teletakstene. Kyberstreiken gjennomføres i landene Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Hellas, Italia, Polen, Portugal, Romania, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia, Tyskland og Nederland.

Arrangørene oppfordrer alle til å trekke ut telefonkontakten og ligge unna Internett på søndag. Aksjonistene vil ha en flat månedlig pris på telefoni og bruk av Internett med modem, slik man kjenner det fra USA, og forlanger at minuttakstene som nå brukes, fjernes helt.

Hvilket betyr at Norge nok en gang har muligheten til (bokstavelig talt) å surfe på bølgen som det lille Utenforlandet: Dersom mange nok slutter opp om 15-nasjonersstreiken vil alle norske streikebrytere få en Weldig Wid Web å boltre seg på søndag...

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.