Spamfiltre skaper kaos for (K)anal 24

Kanal 24 når ikke ut med sine nyhetsmeldinger på steder der man har filtre mot spam.

Kanal 24 når ikke ut med sine nyhetsmeldinger på steder der man har filtre mot spam.

Kanal 24 er fortvilet. En rekke av pressemeldingene og nyhetsbrevene som sendes ut fra radiokanalen blir stoppet av bedrifter med spamfiltre. Årsaken er at ordet kanal blir oppfattet som anal. Den første bokstaven k blir ganske enkelt silt ut for den etterledes av et ord som kan være fra en useriøs epost-sender.

Ifølge informasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Microsoft er det fullt mulig å påvirke listen som filtrerer. Ved å høyreklikke på en seriøs epost, identifiserer man avsenderen som godkjent. Adresse vil i ettertid komme inn som en akseptert avsender.

Microsoft har ikke mottatt andre henvendelser med tilsvarende problemer. Lindbæk presiserer at folderen for useriøs epost er et filtreringsverktøy for brukere som ikke vil bli rammet av smakløs post i framtiden.

- Vi kan kun svare for Outlook i Office 2003. Hvorvidt andre spamfiltre skaper problemer, har ikke vi oversikt over, sier Lindbæk til digi.no.

IT-ansvarlig i Kanal 24, Kenneth Hempkins, sier nå at radiokan Kanal 24 har tatt kontakt med enkelte av samarbeidspartnerne og bedt dem justere spamfiltrene så (K)anal 24 slipper igjennom.

Til toppen