Spammer må sone i flere år

En amerikansk spammer ble dømt til flere års fengsel, på toppen av en erstatning på 16 millioner dollar.

En amerikansk spammer ble dømt til flere års fengsel, på toppen av en erstatning på 16 millioner dollar.

Den såkalte «Buffalo spammer» Howard Carmack (37), USAs mest beryktede, ble i et sivilt søksmål i fjor dømt til å betale en erstatning til internettilbyderen Earthlink på 16,4 millioner dollar. Den pågående anklageren i delstaten New York, Eliot Spitzer, valgte Carmack-saken som prøvesak for en ny lov om identitetstyveri. Carmack ble kjent skyldig på flere punkter, og ble i går dømt til tre og et halvt til sju års fengsel. Det innebærer løslatelse om tidligst tre og et halvt år, dersom han oppfører seg pent mens han sitter inne.

    Les også:

I 2002 og fram til han ble arrestert i mai i fjor, sendte Carmack ut 825 millioner reklamemeldinger for lettjente penger og sexhjelpemidler, fra 343 e-postkonti som han hadde skaffet ved dokumentfalsk og identitetstyveri. Årsinntekten fra denne virksomheten er av påtalemyndighetene anslått til mellom 60.000 og 70.000 dollar.

Earthlink og myndighetene mener den harde dommen bør virke forebyggende mot spam.

Da dommeren ba han kommentere dommen, sa Carmack at han følte seg urettferdig behandlet og at virksomheten hans ikke hadde skadet noen. Advokaten hans sa deretter at denne uttalelsen gjenspeilte klientens psykiske tilstand, og at Carmack egentlig angrer på det han har gjort.

Det er vanskelig å argumentere for at fjorårets erstatningsdom mot Carmack hadde noen preventiv virkning. Anslag over hvor mye e-post er spam, går ut på at andelen er blitt fordoblet til over 80 prosent det siste året. I fjor var under annenhver melding spam, i år er fire av fem meldinger spam.

Til toppen