FORBRUKERTEKNOLOGI

Spår 100.000 3G-telefoner i år

Salget av 3G-telefoner går fortsatt tregt. EE-bransjen tipper likevel 100.000 innen årsskiftet.

NetCom har ennå ikke lansert sin 3G-telefon, og Telenor er foreløpig enerådende på 3G-telefonmarkedet.

Det har vært vanskelig å innhente tall på hvor mange 3G-telefoner som er solgt. Verken markedssjef Jan Henriksen i Telehuset eller informasjonssjef Esben Tuman Johnsen vil uttale seg om dette.

Derimot forteller informasjonssjef Erik Andersen i EE-bransjen til digi.no at det fram til nå er solgt mellom 40.000 og 50.000 3G-telefoner og at det øker for hver måned som går.

Innen året tipper Andersen 100.000 solgte 3G-telefoner.

Til sammenligning ble det i fjor solgt totalt 2,05 millioner mobiltelefoner, mens årets prognose er nedjustert fra 2,1 millioner til 1,85 millioner.

Tuman Johnsen sier til digi.no at Telenor har bygget ut UMTS-dekning i 250 byer og tettsteder og at hele GSM-nettet skal være oppgradert til Edge i løpet av året.

Slik utbyggingen er nå, skal den dekke rundt tre millioner mennesker, anslår Tuman Johnsen.

Telenor følger konsesjonskravet og bygger nå ut UMTS i alle områder med mer enn 1.800 innbyggere. I mars 2007 skal det være dekning i alle områder med over 200 innbyggere.

Foreløpig er det Nokias tre modeller 6680, 6630 og N90 som dominerer 3G-salget. I tillegg selger Samsung modellen Z500 og Sony Ericsson modellene K600 og Z800

Telenor har fått gode tilbakemeldinger på nye UMTS-tjenester som videosamtaler. I tillegg vil selskapet prøve ut mobil-TV-tjenester, gjerne i forbindelse med store sportsarrangementer.

For at kunden skal ha en forutsigbarhet i pris blir prisen fastsatt per minutt i stedet for datamengde. På tilbudet om mobil-TV kan det for eksempel settes en fast pris for et helt sportsarrangement som kunden kan se på når som helst og hvor mye som helst og forsatt ha kontroll på kostnadene, forteller Tuman Johnsen til digi.no.

Prisene på mobiltelefonen har dessuten blitt langt mer behagelig med subsidierte ordninger. Alt avhengig av hvilken abonnementstype som velger kan man nå få 3G-telefon fra 1.500 til 3.000 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.