Spår enorm vekst i nettrafikken

– Fotball-VM vil sørge for nett-eksplosjon, sier Cisco.

Spår enorm vekst i nettrafikken
Interessen for denne ballen vil om kort tid bidra til en eksplosjon i nettrafikken, mener Cisco. Bilde: Adidas

Ifølge den ferskeste rapporten fra nettverksselskapet Cisco står verden foran en enorm vekst i internettrafikk frem til år 2018.

Det pekes på flere faktorer som vil bidra til veksten. Det mest nærliggende er kommende fotball-VM, som vil generere massiv trafikk på nettet, via strømming av kamper og andre nett-tjenester som er forbundet med dette.

Basert på analytikerprediksjoner og dataanalyser, samt estimater for global datatrafikk, mener Cisco at millioner av mennesker vil se på fotballkamper over nettet, og dette vil tilsammen generere over 4,3 exabyte med data. Det er en tredobling av datatrafikken som normalt genereres i Brasil i løpet av en måned.

Innen 2018 forventer Cisco at antallet nettbrukere vil vokse til fire milliarder, noe som da vil utgjøre 52 prosent av verdens befolkning.

Det ventes også at det innen samme tid vil være 21 milliarder nettforbindelser, altså 2,7 forbindelser for hver person i verden. Global årlig IP-trafikk vil nå 1,6 zettabyte.

Bilde: Cisco

Ifølge administrerende direktør Jørgen Myrland i Cisco Norge vil vi i løpet av fire år ha en trafikkmengde som tilsvarer en milliard DVDer lastet ned hver dag.

Bruksmønstre vil også endres: I 2013 stod tradisjonelle pc-er for 67 prosent av datatrafikken, innen 2018 vil pc-andelen falle til 43 prosent, men andelen trafikk fra nettbrett og smartmobiler vil vokse.

Det forventes også at volumet trafikk over Wi-Fi vil overgå kablet trafikk for første gang, og at snitthastigheten på bredbånd vil øke til 42 megabit per sekund, fra 16 megabit per sekund i 2013.

Hele rapporten kan leses her.

    Les også:

Les mer om: