FORBRUKERTEKNOLOGI

Spår kamp om Xbox i norske butikker

Hvor mange Xbox 360 som når Norge før jul, er høyst usikkert. Mange vil bli skuffet.

24. nov. 2005 - 07:58

Hvor mange eksemplarer av Xbox 360 vil nå frem til Norge før jul?

– Godt spørsmål, det forandrer seg fra dag til dag, og har med tilgangen til Boeing 747 å gjøre, sier Espen Gylvik, norgessjef for Home Entertainment Division i Microsoft.

Lanseringen er bare en drøy uke unna, 2. desember braker det løs i Norge.

Gylvik forteller at det er transporten som er det store problemet. Vanligvis sendes slike maskiner med skip, men da tar transporten mellom seks og åtte uker. For å rekke lansering må derfor Microsoft leie inn så mange transportfly de kan få tak i.

Etterspørselen i USA har vært svært heftig det første døgnet, og boksene ble raskt utsolgt svært mange steder. Gylvik tror det samme vil gjenta seg i Europa og Norge.

– Basert på det vi nå vet fra USA ser det ut som om etterspørselen overstiger det vi kan håndtere, det blir kamp om Xboxene, sier han.

En del nettbutikker som forhåndsselger produktet virket tidligere sikre på når de ville få boksene og hvor mange. Men i det siste har meldingene blitt stadig mer vage.

Å bestille fra nettbutikkene kan allerede være for sent.

Noen fysiske butikker har også tatt opp forhåndsbestillinger fra kunder, men det er fremdeles mulig å skaffe seg en Xbox 360 på lanseringsdagen, mener Gylvik.

– Det vil sikkert være noen butikker som får mindre enn de regnet med. Det er mange som tenker det sikkert løser seg siden, mener han.

Gylvik vil helst ikke ut med noen tall for hvor mange bokser som kommer til Norge, men et ganske rundt tall kommer frem til slutt.

– Vi får omtrent 20 000 hvis alt klaffer med transport, men jeg tror vi er nærmere 10 000 enn 20 000 ved lansering

Det holder neppe lenge.

– Det handler om å være tidlig ute. Skulle jeg kjøpt, ville jeg vært tidlig ute første dagen

Har du prøvd den selv?

– Ja, og det er veldig bra, men jeg har fått spilt altfor lite, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.