RESULTATERFINANS

Spår kraftig vekst for Opera

Kan ha doblet omsetningen og tredoblet overskuddet, tror analytikere.

25. feb. 2009 - 08:39

Opera Software gjør det godt for tiden, og aksjekursen har steget med 16 prosent den siste uken. Så langt i år har verdien på selskapet vokst med 34 prosent.

Programvarehuset vant nylig en attraktiv kontrakt med telekomgiganten Vodafone.

- Et gjennombrudd, kalte kommunikasjonsdirektør Tor Odland denne avtalen i et intervju med digi.no.

Førstkommende fredag vil Opera legge frem regnskapet for fjerde kvartal.

Åtte analytikere som Reuters har pratet med venter i gjennomsnitt en omsetning på 146 millioner kroner. Det er 57 prosent over det selskapet rapporterte i samme periode i 2007.

De samme analytikerne spår et driftsresultat på 29 millioner kroner. Det er mer enn en tredobling år mot år, ifølge Finansavisen.

Analytiker Peder Strand i SEB Enskilda sier til at avisen at Opera Software har gode kort på hånden når de er ute og prater med potensielle kunder. Spesielt mener han produktene deres er attraktive for telekomoperatørene.

- Telekombransjen sliter med gjennomsnittlige inntekt per kunde (ARPU), men mange ser at de ved å tilby Opera Mini til kundene kan snu den negative trenden ved å øke inntekter fra datatrafikk, sier Strand.

Det er ifølge Strand ingen investeringer eller særlige andre kostnader knyttet til Opera Mini for telekomoperatørene. Dermed blir terskelen enda lavere for å inngå avtaler.

Opera Software kan ovenfor telekombransjen tilby kontrakter både der Operas egen infrastruktur benyttes, eller operatørenes egen. For Opera spiller det liten rolle, da hoveddelen av inntjeningen deres uansett er knyttet til lisensinntekter, ifølge kommunikasjonssjef Tor Odland.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.