RESULTATERFINANS

Spår massedød for ASP-selskapene

Listen over selskaper som leier ut programvare over Internett er i dag lang, men vil snart vært kort, spår Gartner Group.

14. des. 2000 - 14:10

Norske Telecomputing var en pioneer da de kastet seg ut i markedet for å leie ut programvare over Internett. Leie i stedet for å eie kan spare redusere IT-budsjettet med 30 prosent, hevder mange analytikere og selskapene selv.

Men den lave inngangsterskelen har ført til en stor overetablering og kampen om pris er i full gang. Dette betyr en kamp om hvem som har størst investeringsbudsjett og tålmodighet til å vente på at regnskapet skal vise positive tall.

I en fersk undersøkelse spår derfor det store analyseselskapet Gartner Group at seks av ti ASP-selskaper vil gå konkurs allerede i løpet av to år, skriver Computer Sweden.

Å starte et ASP-selskap krever store investeringer, noe som gir eksisterende store aktører som IBM og EDS store fordeler. Dessuten kommer ikke kundene veltende - de er nervøse for å overlate kritisk informasjon til andre og for å binde seg til en aktør, mener Gartner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra