Spår monster-allianse mot Google

Verdens største meglerhus, Goldman Sachs, har en klar dom for hvordan Microsoft vil angripe Google.

Spår monster-allianse mot Google

Yahoo og Microsoft har vært i løse diskusjoner i flere år om et samarbeid, men nå nylig dukket rykter om nye diskusjoner igjen. Og nå tar mektige Goldman Sachs tak i ideen.

For et samarbeid/fusjon mellom de to blir stadig mer aktuelt - oddsene for at Microsoft skal kjøpe Yahoo øker, skriver Goldman Sachs i en ny analyse.

Årsaken er presset fra Google. Både Yahoo og Microsoft har de siste årene gjort tunge investeringer, men Google bare øker sitt forsprang og inntektene skyter uhindret i været.

Yahoo ville fyltt et strategisk hull hos Microsoft, skriver Goldman Sachs i følge Bloomberg. Microsoft demonstrerte nylig vilje og penger til å gjøre store investeringer på nettsiden: Microsoft kjøpte nettannonse-selskapet AQuantive for 6 milliarder dollar i forrige uke, men dette oppkjøpet understreker bare behovet for å øke antall brukere de kan selge annonser til, mener meglerhuset.

Et oppkjøp ville skapt en nettgigant - Yahoo er det mest besøkte nettstedet i USA og trolig i verden. Microsoft har også stor nettrafikk, men dette er delvis spredd over mange nettsider og mye er oppslag fra/hjelp til bruker av deres programvare, ikke brukere som har oppsøkt MSN direkte.

Les mer om: