Spår over ti prosent vekst for bærbare PC-er

In-Stat spår at det snart vil selges flere prosessorer til bærbare enn til stasjonære PC-er.

Spår over ti prosent vekst for bærbare PC-er

In-Stat spår at det snart vil selges flere prosessorer til bærbare enn til stasjonære PC-er.

Analyseselskapet In-Stat skriver i rapporten «Intel and AMD Adapt to a Changing PC Marketplace» at selskapet venter en gjennomsnittlig årlig vekst i salget av mobile prosessorer på 10,5 prosent fram til 2012. Med dette konkluderer selskapet med at salget av prosessorer til bærbare PC-er for første gang vil passere salget av prosessorer til stasjonære PC-er omkring årsskiftet 2008/09.

In-Stat mener likevel ikke at markedet for stasjonære PC-er er dødt. I stedet venter selskapet at dette markedet vil ha en ensifret vekstrate i flere år framover, men at veksten vil være på mindre enn 1 prosent i 2008 og 2009 på grunn av det makroøkonomiske presset i USA og de globale ringvirkningene av dette.

- På lang sikt vil det være vekst i salget av stasjonære PC-er i utviklingsland på grunn av ekstrem følsomhet for priser, samt i forbindelse med kommersielle bruksområder gjennom veksten av framveksten av mindre formfaktorer, sier Jim McGregor, sjefanalytiker i In-Stat.

- Mer rikt innhold via Internett og endringer i bruksmodellene vil også føre til generell markedsvekst i framtiden, mener McGregor.

Ifølge rapporten mener In-Stat at tilbudet av ultramobile enheter (UMD) ikke vil påvirke salget av bærbare PC-er eller smarttelefoner før etter 2010.

Selskapet mener også at den allerede intense rivaliseringen mellom Intel og AMD vil bli enda mer intens og prisorientert etter hvert som aktørene forsøker å oppnå fordeler i forhold til motparten.

Til toppen