Sparc T3 i nye integrerte varer fra Oracle

Suveren TPC-C-ledelse over IBM og HP, og Sparc-basert «nettsky på boks».

Sparc T3 i nye integrerte varer fra Oracle

Suveren TPC-C-ledelse over IBM og HP, og Sparc-basert «nettsky på boks».

Oracle kunngjorde i går to nye pakkeløsninger med integrert maskin- og programvare. Begge bygger på den nye Sparc T3-prosessoren med 16 kjerner som ble presentert i september. Sammenliknet med forgjengeren T2 er ytelsen doblet. Med åtte tråder per kjerne kan en énveis T3-server kjøre 128 virtuelle maskiner.

De to nye integrerte løsningene, henholdsvis Sparc Supercluster og Exalogic Elastic Cloud T3-1B har mange komponenter felles, men er beregnet på ulike oppgaver.

Sparc Supercluster
Oracle beskriver denne pakkeløsningen som en «komplett infrastruktur løsning for å kjøre miljøer med Oracle database og RAC [Real Application Clusters]». Den skal komme på markedet i løpet av 2011, og vil tilbys i tre ulike varianter, avhengig av om grunnlaget er Sparc T3-2-servere (med to T3-prosessorer hver), Sparc T3-4-serverere (med fire T3-prosessorer hver) eller Sparc M5000, det vil si med den nye Sparc-prosessoren som Fujitsu har utviklet.

Disse serverne går igjen i Oracles nye integrerte løsninger, fra venstre: Sparc T3-2, Sparc T3-4 og Sparc M5000.
Disse serverne går igjen i Oracles nye integrerte løsninger, fra venstre: Sparc T3-2, Sparc T3-4 og Sparc M5000.

De andre hovedkomponentene i Sparc Supercluster er lagringssystemet ZFS og den SSD-baserte lagringsakseleratoren FlashFire. Servere og lagring knyttes sammen med Infiniband QDR. Operativsystemet er Solaris.

En Sparc Supercluster med 27 T3-4-servere og med et lagringssystem forsterket med SSD-enheter av typen Sun Storage F5100 Flash Array er sertifisert av TPC.org som verdens raskeste databasesystem. Ytelsen ble målt til 30,2 millioner tpmC, med en pris på 1,01 dollar per tpmC. Siden august har IBM tronet øverst på TPC.orgs liste, med et Power7-basert system som oppnådde 10,3 millioner tpmC og 1,38 dollar per tpmC.

Det kraftigste HP-systemet på listen er en Itanium-basert Superdome på 4,1 millioner tpmC, til en pris på 2,93 dollar per tpmC. Merk det store spriket i både ytelse – 4,1 millioner tpmC mot 30,2 millioner – og pris – 2,93 dollar per tpmC mot 1,01 dollar.

Oracle-sjef Larry Ellison har brukt rankingen til TPC.org til å lange ut mot HP. På tilstelningen i går der Sparc Supercluster ble presentert, hadde han denne kommentaren, sitert av Wall Street Journal:

– Vi tror HP-maskinene er sårbare. Vi tror de er sakte. Vi kommer til å jakte på dem i markedet med bedre programvare, bedre maskinvare og bedre folk, og vi kommer til å vinne markedsandeler.

Ifølge Infoworld tar ikke IBM sin detronisering spesielt tungt. De siterer en IBM-talsperson slik:

– Oracles testresultat skyldes at de har lenket sammen utrolig 27 systemer. Dette er en svært ineffektiv tilnærming som ikke er praktisk i det virkelige liv. De har gjort dette utelukkende for å vinne en ytelsestest.

Exalogic Elastic Cloud T3-1B
I prinsippet er dette en Sparc-variant av den Xeon-baserte «nettsky på boks» som Oracle viste i september. T3-1B er en bladserver. Hensikten er å kjøre applikasjoner, både Java og andre, med maksimal ytelse. T3-varianten av Exalogic drar nytte av egenskapene til T3-prosessoren innen skalerbarhet, sikkerhet og integrerbarhet, heter det.

Mens Xeon-varianten kjører Linux, brukes Solaris 11 Express i Exalogic T3. Pakken inneholder ellers Weblogic Server og annen Java-basert mellomvare. Det interne nettverket i enheten bygger på Infiniband.

Exalogic T3 posisjoneres som en plattform for datasenterkonsolidering. Systemet leveres ferdig konfigurert og fininnstilt med tanke på raskt å kunne settes i produksjon hos kunden.

Det er ikke oppgitt prisnivå for noen av de nye Oracle-pakkene.

Til toppen