IT-BRANSJEN

Spillexpo: – Ligger an til å sprenge alle rekorder

Kommende helg arrangeres Spillexpo på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Cosplay-folket har alltid vært godt synlige på Spillexpo, og i år får de både mer plass og mer å konkurrere om enn tidligere.
Cosplay-folket har alltid vært godt synlige på Spillexpo, og i år får de både mer plass og mer å konkurrere om enn tidligere. Foto: Sunniva Tønsberg Gaski
9. nov. 2021 - 19:00

Arrangørene venter rekordbesøk. Messesjef Julius Solheim tror på over 20.000 besøkende mellom 12. og 14. november. 

– Hvert år måler vi hvor mange billetter vi har solgt i dagene, ukene og månedene før messen. I år har det vært helt ekstremt, og vi har solgt over dobbelt så mange billetter som på samme tid som i 2019, da messen sist ble arrangert. Årets messe ligger an til å sprenge alle rekorder, sier han.

10.000 kvadratmeter

Spillexo har blitt arrangert i messehallene på Lillestrøm siden 2019, men startet opp på Fornebu i 2012. Totalt er det satt av rundt 10.000 kvadratmeter i messehallene som huser utstillinger fra blant annet spillselskapet Ubisoft, Cyberforsvaret og Elkjøp.

Det er selskapet Norgesexpo som står bak arrangementet. At messen ble avlyst i 2020 kommer klart frem av regnskapene. 

I pandemiåret, hvor festivalen ble avlyst grunnet restriksjonene, hadde selskapet driftsinntekter på 175.000 kroner. I 2019 så det lysere ut. 

Da hadde selskapet driftsinntekter på rundt fem millioner kroner, og nærmere én million kroner i driftsresultat, viser regnskapstallene. 

Varog Kervarec er tidligere journalist i Inside Telecom, som nå heter Digi Telekom. Han er uavhengig rådgiver og skriver her om arbeidsfordeling mellom medier og telebransjens vaktbikkje, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).
Les også

Nkom så og vant

Åpnes av statsministeren

På messen kan man møte spillutviklere, utdanningsinstitusjoner og gå på seminarer.

Spillexpo åpnes i år av statsminister Jonas Gahr Støre. 

– Det høye billettsalget viser at folk, og kanskje særlig ungdom, er tørste på opplevelser. De vil ut og møte ekte mennesker i fysiske omgivelser. Det er selvfølgelig vi veldig glade for, og vi håper å kunne tilby en super messeopplevelse, sier Solheim.

Han sier at Spillexpo fortsatt tar smittevernet på alvorlig. Messesjefen mener derfor det på tross av økende smitte i samfunnet, vil bli et trygt arrangement. 

E-sport og cosplay

I tillegg til å møte folk fra norsk spillbransje, er det mulig å prøve VR-briller og retrokonsoller som Nintendo 8-bit og Sega Mega Drive, se cosplay-show og møte Youtube-kjendiser.

Spillexpo satser også år på en ny, stor e-sportssatsing. Der blir det blant annet mulig å møte utøverne. 

Også Cosplay-delen av messa kommer til å få et større område enn noen gang før, med flere konkurransekategorier.

– Cosplay og spillkultur henger uløselig sammen, og cosplay-miljøet i Norge vokser. Det trekker også folk utenfor miljøet til messa, for det er jo spennende å se de hundrevis av menneskene vi regner med vil komme til messa kledd ut som sine favoritt-spillkarakterer, sa grunnlegger Erling Løken Andersen til digi.no i september. 

Petter Knudsen er ny norgessjef i PA Consulting. Han kom til selskapet i 2023.
Les også

Han blir ny norgessjef i PA Consulting

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.