Spillselskap forlater Google

Blir ikke en del av Alphabet.

Spillselskap forlater Google
Ingress-spillet får folk til å farte rundt i den fysiske verden ved hjelp av blant annet utvidet virkelighet. Bilde: Niantic Labs

Niantic Labs, det til nå Google-eide selskapet som er mest kjent for det populære mobilspillet Ingress, kunngjorde i går at det er i ferd med å bli et uavhengig selskap.

Det vil si at det i framtiden verken vil høre innunder Google eller det nye moderselskapet til Google, Alphabet.  Men det er ikke oppgitt noen årsak til dette.

Google skal riktignok fortsatt være en støttespiller og samarbeidspartner, men Niantic Labs håper kunne nå enda større publikum gjennom flere nye partnere. Disse har foreløpig ikke blitt kunngjort.

Les mer: – Avansert mobilspill samler inn geodata 

Utvidet virkelighet

Ingress er et spill hvor man tar i bruk egenskapene til smartmobilen for å skape en utvidet virkelighet. Spillet har blitt omtalt som et slags «capture-the-flag»-spill i den virkelige verden, hvor deltakerne reiser rundt om i nærmiljøet, landet eller verden for å få kontroll over «portaler».

Ifølge Niantic Labs har Ingress-spillet blitt lastet ned mer enn 12 millioner ganger til Android og iOS.

Mer enn 250 000 mennesker har deltatt under live-arrangementer, blant annet i Oslo, og deltakerne skal sammenlagt ha gått distansen mellom Jorden og Solen mens de har spilt, utforsket og oppdaget.

Les om Alphabet: Google blir et datterselskap