Spionen som elsket meg

De aller fleste som skriver, opplever av og til at man famler litt i blinde etter et passende emne for dagen. Dette var min situasjon nå i kveld, og som sedvanlig klikket jeg meg inn på digitoday.

Toppsaken i skrivende stund er om Telenor, som nekter å svare på anklagene om spionasje på konkurrent-kunder.

Hadde jeg vært i det seriøse hjørnet, kunne jeg kommentert dette utfra personvernsynspunktet, eller kanskje utfra en eller annen form for bransje-vinkling. Det hadde sikkert vært mere nyttig (men kanskje mindre underholdende?) for deg som leser.

Nå er imidlertid ikke dette den mest seriøse dagen i mitt liv, så tankene mine tok i stedet en litt mer lateral vinkling. Et kort søk senere var jeg på et nettsted som heter "Spyzone".

Og - for å unngå all tenkelig mistanke om injurier: Resten av denne saken har alldeles ikke det minste med Telenor å gjøre. I stedet handler det om spionasje av den langt mer håndfaste og dramatiske sorten. Du vet, sånt som smaker av Sneakers og James Bond og Mission Impossible.

Så det er derfor jeg vil prøve å friste deg til et lite sidesprang: Fra hverdagen over i actionfilmenes og guttedrømmenes verden, via linken til Spyzone. Klikk på den og tre inn i en annen verden. (Men les gjerne ferdig først!)

Spyzone er nemlig nettstedet til firmaet CCS, som hevder å være markedsledere innen utstyr for avlytting, overvåking og sikkerhet - både for private og offentlige kunder. Kort sagt: Spion-dingser.

Og selv om spionasje i virkeligheten ikke er verken glamorøst eller attraktivt, er i hvert fall nettstedet både spennende og ganske sexy. Her kan man regelrett fråtse i glinsende små duppedingser med diskrete dioder og aggressiv forkromming: Gjenstander som i sitt utseende bare innbyr til gjettverk hva faktisk funksjonalitet angår.

Siden de fleste av digitodays lesere er menn, og ettersom jeg anser dingse-fetisjisme som et generisk kjennetegn ved menn som gruppe, tenkte jeg altså at jeg bare skulle tipse deg om dette: Et nettsted hvor du kan leve ut dine innerste dingse-fantasier uten blygsel.

Hva synes du for eksempel om en datastyrt telefonavlyttings-avslører, en kompakt røntgen-boks for sjekking av innkommende post, eller radiostyrt bombe-beskyttelse til bilen? - Man vet tross alt aldri når terrorister kan angripe.

Er du litt mindre paranoid, kan du kanskje fatte interesse for noe litt enklere, som en stemme-scrambler som lar deg høres ut som en annen, en spor-sender basert på Star Wars teknologi (forsvars-teknologien, ikke filmen) eller en løgndetektor til telefonen?

Nåvel. Resten kan du ganske sikkert tenke deg til selv. Eller klikke deg inn og kikke på, i tekst og bilder, men dessverre uten prislapp og bestillingsmulighet. Kanskje like greit det, forresten, ettersom du høyst sannsynlig ville få problemer ved fortolling uansett. Men å se er jo lov, for ikke å snakke om å forbløffes over hva som faktisk finnes (og formodentlig også trengs, da) der ute i den store og farlige verden!


P.S.:
Hvis du lurer på overskriften, så var det bare en ord-assosiasjon og ikke noen beskrivelse av noe faktisk hendelsesforløp. Men vi kvinner må jo få lov til å drømme oss bort litt vi også ...
D.S.
Til toppen