Sportsklubben Brann i ny drakt

Fotballklubben mellom de syv fjell lanserer nye web-sider mandag med egenprodusert innhold.

Fotballklubben mellom de syv fjell lanserer nye web-sider mandag med egenprodusert innhold.

Førstkommende mandag lanserer Sportsklubben Brann helt nye web-sider med egenprodusert innhold. Klubben har egne web-sider i dag også, men sidene inneholder for det meste bare informasjon om klubben. Nå skal Brann satse sterkere på Internett:

- Vi skal satse mye mer på Internett for å skape mer "blest" rundt klubben. Vi skal satse på egenproduserte nyheter fra klubben, omtale av spillere og generelt stoff. På mandag får vi en helt ny layout og i løpet av høsten ansetter vi en egen web-redaktør, sier Krisitian Jæger, markedssjef i Brann, til digitoday.no.

- I første omgang er dette bare en forbedring av innholdet og layouten-på sidene. Men etterhvert har vi planer om å tilby salg av billetter gjennom Internett, men dette skjer trolig først til neste år, fortsetter Jæger.

Internettsidene skal finansieres med reklame. Det er allerede solgt tre kampanjer og klubben velger å stå for reklamesalget selv. Brann budsjetterer med 250 000 månedlige sidevisninger etter relanseringen.

- Vi er kjent for å være beskjedne i Bergen, ler Jæger på spørsmål om dette ikke er et for beskjedent anslag.

Flere av spillerne i Brann har egne hjemmesider på andre internettsider, som for eksempel Fotball247.com. Brann har ingen planer om å nekte spillerne dette:

- Nei, flere av spillerne har tegnet kontrakter med andre fotballsider, og vi vil la disse kontraktene utløpe før vi foretar oss noe. Men på sikt er det selvfølgelig ønskelig at spillerne skriver på våre sider, avslutter Jæger.

Rosenborg Ballklubb har uttalt at de vil nekte sine spillere å skrive på andre nettsteder enn deres egne offisielle hjemmesider. Dette bekrefter Endre Storholt overfor digitoday.no:

- Vi vil ikke la våre spillere skrive på andre nettsteder enn våre egne. Dette holder vi fast ved, sier Storholt, ansvarlig for RBKs internettsider, til digitoday.no.
Les mer om stridighetene mellom klubbene og Fotball247.com: Fotballnettverk i samarbeid med SOL
Klubbene stopper fotballspillernes hjemmesider

- Vi satser på å relansere nye internettsider om et halvt år, og da vil vi også tilby salg av utstyr og billetter gjennom Internett, sier Storholt til digitoday.no

Til toppen