SPOTIFY

Spotify lanserer fjernkontroll til bilen

Er foreløpig bare tilgjengelig i USA.

Spotify Car Thing kan blant annet monteres i CD-sporet i bilstereoen.
Spotify Car Thing kan blant annet monteres i CD-sporet i bilstereoen. Foto: Spotify
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. feb. 2022 - 19:00

En nokså avansert fjernkontroll for avspilling av Spotify i biler ble offisielt lansert tirsdag denne uken. Den har fått navnet Car Thing

I mange biler kan Spotify og mange andre apper styres ved hjelp av Android Auto- eller Apple Carplay-støtten i infotainmentsystemet, men ikke alle biler har dette. Andre har kanskje bil med slik støtte, men er ikke fornøyd med hvordan avspillingen kan styres.

Disse er i målgruppen for Spotify Car Thing, som kan brukes i alle biler som allerede støtter avspilling av lyd fra mobiltelefoner.

Dette er ikke første gang Spotify avduker Car Thing. Første gang var allerede å fjor vår, og enheten ble tilgjengelig for et begrenset antall kunder noe senere på året.

Mobil med Spotify-app + øreplugger.
Les også

Sier opp 17 prosent: – Veksten har avtatt dramatisk

Delvis fysiske kontroller

Car Thing har egen 4 tommers skjerm og fysiske knapper og hjul, noe som kan gjøre den enklere å bruke uten at føreren av bilen må ta blikket fra veien. Andre deler av funksjonaliteten styres fra berøringsskjermen og/eller med talekommandoer. 

Enheten avhenger av at den kobles til en smartmobil hvor Spotify-appen er installert. Den er bare en fjernkontroll. Det er fortsatt mobilen som overfører lyden til bilen, enten via Bluetooth, lydkabel (AUX) eller USB.

Spotify Car Thing har blant annet et stort, fysisk hjul for å kontrollere avspillingene. <i>Illustrasjon:  Spotify</i>
Spotify Car Thing har blant annet et stort, fysisk hjul for å kontrollere avspillingene. Illustrasjon:  Spotify

Fjernkontrollen krever dessuten kontinuerlig tilgang til strøm via USB. En overgang til 12 volts uttak er inkludert. Med enheten følger det ulike festeanordninger. Enheten er selv festet med magnet til disse, slik at den lett kan tas med.

Car Thing er foreløpig bare tilgjengelig i USA. Der selges den direkte fra Spotify for 89,99 dollar inkludert frakt. Det kreves Spotify Premium-abonnement for å bruke den. 

Spotify-gründer Daniel Ek, var iført "tekgründer-bunad" på NHOs årskonferansen tirsdag.
Les også

Spotify-gründer Daniel Ek: – De fleste vil mislykkes, det er innovasjonens natur

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.