KUNSTIG INTELLIGENS

Spotify og Google Cloud skal samarbeide om kunstig intelligens

Nei, de skal ikke tilby KI-generert musikk, men generativ KI skal likevel bidra til å gjøre musikkopplevelsen bedre, heter det i en pressemelding.

Spotify skal få hjelp av Google Cloud til å identifisere potensielt skadelig innhold.
Spotify skal få hjelp av Google Cloud til å identifisere potensielt skadelig innhold. Illustrasjon: Dado Ruvic/Reuters/NTB
16. nov. 2023 - 09:00

Pressemeldingen sier Spotify skal utforske muligheter for å benytte Google Clouds generative KI-verktøy til å «forbedre sentrale deler av Spotify-plattformen».

Rent konkret skal dette inkludere blant annet å benytte store språkmodeller («LLM-er») til å forbedre metadata som danner grunnlaget for hva slags musikk hver enkelt bruker tilbys.

Også hvilke podkaster og lydbøker brukerne får servert, skal forbedres av dette samarbeidet, heter det.

Google Cloud og Spotify skal også utvide sitt samarbeid når det gjelder tekniske løsninger som ikke benytter kunstig intelligens (KI). Spesifikt skal dette involvere skalering og videreutvikling av Spotifys kjernefunksjoner og backend-platform, uten at det gis noen detaljer om nøyaktig hva dette innebærer.

Samarbeid over tid

Spotify er verdens mest populære tjeneste for strømming av musikk, og selskapet skal ha samarbeidet med Google Cloud om skytjenester siden 2016.

I januar 2023 sa Spotify opp nærmere 600 ansatte i et forsøk på å effektivisere driften av selskapet, som gikk med 2,7 milliarder kroner i underskudd i andre kvartal 2023.

Ifølge pressemeldingen skal Spotify i dag ha mer enn 574 millioner aktive brukere per måned. Dette er en betydelig økning fra de 551 millioner brukerne de kunne melde om tidligere i år.

Utrygg, usikker eller skadelig?

Spotify og Google Cloud forteller videre at man nå skal bruke kunstig intelligens for noe de kaller «sikker lytting»:

«Spotify utforsker også bruken av store språkmodeller for å tilby en tryggere lytteopplevelse og identifisere potensielt skadelig innhold.»

Hva som ikke har vært sikkert i Spotify-lyttingen hittil, eller hva som har vært utrygt eller eventuelt skadelig innhold, er noe uklart og spesifiseres ikke i pressemeldingen. Ei heller hva som eventuelt skal skje med skadelig innhold når det først er identifisert.

Vi har foreløpig ikke fått svar på hva dette er, men Spotify har i flere år hatt et samarbeid med irske Kinzen (som de senere kjøpte opp) for blant annet å identifisere hatefulle ytringer og diskriminering i sitt innhold.

Det synes logisk at Google Cloud nå skal hjelpe Spotify med å effektivisere dette arbeidet.

Google vil i tiden framover fjerne inaktive kontoer.
Les også

Nå begynner Google å slette massevis av kontoer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.