JUSS OG SAMFUNN

Spray med FAST-søk i hele Europa

Spray Network inngår samarbeid med søkemotorleverandøren Fast Search & Transfer ASA for å gi Spray-brukerne over hele Europa muligheten til å søke raskere og mer presist på nettet. Samtidig lanserer Spray en av de første søkemotorene i Europa for WAP.

6. sep. 2000 - 07:32

- FASTs løsninger gir oss en tjeneste av høy kvalitet, som også gjør det mulig å søke ved hjelp av WAP-telefoner. Å gi våre brukere tilgang på et mobilt søkeverktøy er et ledd i vår stragegi for å gjøre Sprays produkter uavhengige av om du bruker en computer, en mobiltelefon eller en eller annen terminal som er tilknyttet Internett, sier Johan Ihrfelt, CEO i Spray Network i en pressemelding.

Sprays søkemotor kan ifølge Ihrfelt søke i over 340 millioner webdokumenter på 31 språk, og skal forhåpentligvis gi gode og relevante søkeresultater på mindre enn et sekund.

Med FASTs søkemotor kan søk bli gjort på det lokale språk i alle land hvor Sprays portalnettverk finnes, heter det i pressemeldingen.

Søkemotoren inkluderer også mulighten for tilgang på en WAP-katalog som inneholder omtrent 150 000 WAP-dokumenter. Dette er en av de første søkefunksjonene i Europa som er dedikert til WAP-dokumenter. Søkemotoren er tilgjengelig på http://wap.spray.se, for dem som har en WAP-telefon.

Spray vil i nært samarbeid med FAST fortsette videreutviklingen av søkemotoren. Spray har også intensjoner om å utvikle FASTs søkefunksjon for multimediadokumenter, slik at brukerne får søke blant 17 millioner nedlastbare filer - som video, bilder og lyd.

Den nye søkemotoren er allerede tilgjengelig på Spray Networks portaler i Sverige, Norge, Frankrike, Italia og Tyskland. I nærmeste framtid vil også portalene i Danmark, Finland og Tsjekkia implementere funksjonen, opplyser Spray i pressemeldingen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.