Stadig flere utvikler med JavaScript

Er flertall blant europeiske utviklere benytter nå JavaScript i sitt arbeid.

Stadig flere utvikler med JavaScript

Er flertall blant europeiske utviklere benytter nå JavaScript i sitt arbeid.

Mens mange tidligere så på JavaScript som en form for ugress, har språket de senere år virkelig kommet inn i varmen. JavaScript er en sentral del av Ajax-metoden, som stadig blir mer brukt i webapplikasjoner.

Analyseselskapet Evans Data Corp. har spurt 350 profesjonelle utviklere i EMEA-området (Europa, Midt-Østen og Afrika) om hvilke programmeringsspråk de benytter. Mer enn 60 prosent av utviklerne fortalte at de benytter JavaScript, noe som er mer enn noe annet språk.

Ikke alle som benytter JavaScript, utvikler Ajax-applikasjoner, men Ajax benyttes av 38 prosent av de intervjuede utviklerne. Dette skal være en økning på 30 prosent sammenlignet med en tilsvarende undersøkelse i fjor.

- Vi ser mye begeistring rundt rike Internett-applikasjoner, mashups og Ajax i alle regioner, men spesielt i EMEA. Og dette framskynder veksten i JavaScript-bruken, sier John Andrews, toppsjef i Evans Data Corp, i en pressemelding.

Utviklerne ble også spurt om en rekke andre temaer, men svaret på de fleste av disse er bare tilgjengelige rapporten Evans Data Corp selger.

Noen flere funn er likevel blitt offentliggjort:

To tredjedeler av utviklerne forteller at de har jobbet med applikasjoner med flere tråder, mens halvparten arbeider med slike applikasjoner nå eller har planer om å gjøre det i løpet av de neste seks månedene.

Hver tredje utvikler jobber med eller har planer om å jobbe med prosjekter som involverer virtualisering. Hovedårsakene til bruk av virtualisering skal være konsolidering og kostnadsreduksjoner.

Omtrent halvparten av utviklerne sier de noe av tiden benytter smidige utviklingsteknikker.

Til toppen