JUSS OG SAMFUNN

Stadig usikkert for Matnett

En måned senere enn planlagt er fremdeles ikke Matnett oppe. Styret i selskapet gikk av i april, og siden har ikke Internett-tjenesten vært tilgjengelig. Styreformann Henning Holstad har ikke fått tak i den nødvendig kapital til videre drift.

Hilde Nyman
2. juli 1998 - 11:47

Surfer du innom Matnetts hjemmeside, møter du bare en kort beskjed som sier at "Butikken er for tiden stengt, da vi arbeider med omstrukturering av vår virksomhet. Vi vil gi deg beskjed straks vi er tilbake."

- Vi arbeider med en reåpning av Matnett, men det er usikkert akkurat når det vil bli, sier gründer og styreformann i Matnett, Henning Holstad til digi.no.

- Men dere satser på å starte opp - helt sikkert?

- Jeg kan ikke gi noen garantier, men vi satser på det, ja.

- Har dere fått inn den kapitalen som er nødvendig for den videre drift?

- Det er noe av det vi arbeider med.

- Er det snakk om å si opp noen i selskapet?

- Det er snakk om en total omlegging av selskapet, men på nåværende tidspunkt vil jeg ikke kommentere dette ytterligere, svarer Holstad.

Henning Holstad startet Matnett sammen med Øyvind Kvaal, og tjenesten var den første norske nettbutikken hvor man kunne bestille mat. Butikken var online allerede høsten 1996. På det meste har Matnett hatt opptil 250 bestillinger daglig i perioden tjenesten var oppe.

I april i år trakk styret for Matnett seg etter at begge gründerne motsatte seg styrets forslag til refinansieringsløsning, og driften ble midlertidig stanset. Matnett eies av selskapet Net-Trade, og Holstad er styreformann for begge. Umiddelbart etter styrets retrett i april, kunne man på Matnetts web-sider lese at tjenesten ikke var tilgjengelig fordi selskapet skulle få anledning til å forbedre tjenesten. "Velkommen tilbake til en hyggelig handel 20. mai", het det da.

- Ja det var bare en dato vi hadde satt oss, men det gikk ikke, sier Holstad til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra