JUSS OG SAMFUNN

Stakk av med pengene

15 selskaper har anmeldt betalingsterminal-firma

Flere bedrifter hevder selskapet Touchpay har stukket av med pengene deres. Nå har de politianmeldt forholdet.
Flere bedrifter hevder selskapet Touchpay har stukket av med pengene deres. Nå har de politianmeldt forholdet. Illustrasjonsfoto: Nets
18. juli 2012 - 08:53

Oslo (NTB): Minst 15 selskaper har de siste ukene anmeldt betalingsterminal-firmaet Touchpay. Firmaet leier ut terminaler til butikker og butikkene anklager firmaet for å ha stukket av med penger.

Ifølge Dagens Næringsliv har hver anmelder oppgitt å savne mellom noen titalls og flere hundretalls tusen kroner. Pengene skal ha kommet inn på driftskonti registrert på Touchpay i Sparebanken 1 direkte fra betalingsterminalene. Deretter skal pengene ha blitt overført til kontoer i flere andre banker.

Touchpay beskriver seg som landets største autoriserte forhandler av betalingsterminaler fra Nets, tidligere Bankenes Betalingssentral (BBS).

DN har ikke klart å komme i kontakt med Touchpays nåværende eiere. Selskapet har 18 betalingsanmerkninger på nærmere 1 million kroner og har siden februar hatt en rekke utskiftninger av eiere, ledelse og styre. Selskapets adresse er en postboks og selskapet har ingen telefonnummer. Ingen svarer på e-post og kontaktskjema via nettstedet.

Nets betegner saken som «meget uheldig». Nets har solgt terminaler til Touchpay, som leier terminalene videre ut til butikkene. Nets har derfor ikke direkte kontakt med butikkene, opplyser kommunikasjonsansvarlig Ulrik Marshall i Nets.

Han opplyser at Touchpays terminaler nå er stengt av etter at Nets var blitt gjort oppmerksom på saken. Nets har også politianmeldt forholdet.

Sparebank 1 mener heller ikke å ha ansvar for at de berørte selskapene ikke har fått utbetalt pengene sine. Saken er et forhold mellom Touchpay og Touchpays kunder, opplyser informasjonssjef Mayka Brevik i Sparebank 1. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.