BEDRIFTSTEKNOLOGI

Standahl henter inn eks-kollega

- Jeg har prøvd å få Kristiansen inn i Ark i lang tid, sier konsernsjef i Ark, Jan Erik Standahl til digi.no etter å ha ansatt Bjørn Kristiansen som sjef i Cinet.

Eirik Flaa
3. nov. 1997 - 15:17

Det har lenge vært usikkert hvem som blir ny sjef i Cinet etter Øystein Moans uenigheter med Getronics-ledelsen. Hittil har nederlandske Karsten Di Koning fungert som administrerende direktør, men det har hele tiden vært meningen å ansette en norsk sjef i Cinet.

Nå har Ark-sjef Jan Erik Standahl fått fart på prosessen, og ansatt sin tidligere kollega, Bjørn Kristiansen, til stillingen.

- Under min periode som salgsdirektør i Digital, jobbet Kristiansen som salgssjef. Jeg har derfor godt belegg for ansettelsen, sier Standahl til digi.no. Han legger til at han har hatt god kontakt med Kristiansen de siste årene og prøvd å få ham inn i Ark-konsernet ved flere anledninger.

Standahl mener dessuten at Kristiansen er en svært annerledes leder en forgjengeren Øystein Moan. Moan sluttet i Cinet på grunn av uoverenskomster med ledelsen i eierselskapet Getronics GE.

- Mens Moan er teknokrat, er Kristiansen først og fremst en profesjonell leder, sier Standahl som også mener Kristiansen har den faglige tyngde som skal til for å lede databedriften. Kristiansen er utdannet sivilingeniør i Computer Science ved University of Ohio.

Tiltredelsestidspunkt for Kristiansen, som per idag jobber som godsdirektør i NSB, er ennå ikke fastsatt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.