Standahl slutter i Getronics

Jan Erik Standahl, tidligere sjef i Ark/Cinet/Skrivervik, nå leder for Getronics Norden, forlater selskapet brått av "familiære årsaker".

Jan Erik Standahl, tidligere sjef i Ark/Cinet/Skrivervik, nå leder for Getronics Norden, forlater selskapet brått av "familiære årsaker".

Jan Erik Standahl (49) trekker seg overraskende fra lederstolen i Getronics Norden. Standahl kom fra Apple Norge og har bygget opp ARK med utgangspunktet i Sun-distributøren Skrivervik.

Etter hvert kjøpte Ark/Skrivervik PC-leverandøren Cinet, for selv å bli kjøpt opp av den nederlandske datagiganten Getronics.

Med Standahls avgang forsvinner en av de mest erfarne og profilerte lederne i norsk databransje foreløpig ut.

Det har vært turbulente tider i Ark/Cinet/Skrivervik det siste halve året med en stor avgang av personale. Standahl er kjent for å ha en tøff lederstil, men han benekter i et intervju med digi.no at det ligger noe dramatikk i avgangen. Han understreker at det heller ikke foreligger uenigheter om strategivalg for selskapet.

- Etter at jeg tok jobben som visepresident og ansvarlig for Getronics i Norge, Danmark, Finland og deler av Øst-Europa, har jeg "bodd ombord på et fly". Denne jobbsituasjonen kan jeg ikke ha lenger. Av familiære årsaker kan jeg ikke være i utlandet fire dager i uka. Jeg han ikke jobbe på et flysete.

Standahl sier videre at han vil fortsette å jobbe i Norge, men vet ennå ikke hvor. Foreløpig skal han gjennomføre endel kortvarige prosjekter for administrerende direktør i Getronics Norge, Jens Rugseth, og forlater selskapet når disse prosjektene er ferdige.

- Jeg tok beslutningen i forigårs, og jeg har stor tro på at Jens Rugseth klarer å håndtere dette alene. Han har drevet Getronics Norge siden juni, da jeg tok den internasjonale jobben som visepresident, sier Standahl.

Jens Rugseth innrømmer overfor digi.no at det har vært veldig utfordrende å jobbe med Standahl i disse fem årene.

- Han er en krevende leder som jeg har vokst veldig på. Han har utfordret meg hele tiden. Han har krevd mye, men det har vært trygt å ha ham der. Nå må jeg klare meg på egen hånd, sier Rugseth.

Det som blir annerledes er at Rugseth nå må rapportere direkte til Getronics i London og europasjef Mias Van Vüüren.

Det er foreløpig uklart hva som skjer med stillingen til Standahl.

- Det er mulig at selskapet omorganiseres slik at denne stillingen faller bort, sier Rugseth.

Til toppen