Standhaftige hackere sier nei til penger

Det er vanlig å tilby hackere penger for å hjelpe til med å utvikle sikrere systemer, men det finnes en organisasjon som har problemer med rekrutteringen - til tross for god betaling.

Det er vanlig å tilby hackere penger for å hjelpe til med å utvikle sikrere systemer, men det finnes en organisasjon som har problemer med rekrutteringen - til tross for god betaling.

En gruppe hackere prøver å arrangere en boikott av en konkurranse arrangert av den amerikanske platebransjen, skriver Wired News. Konkurransen går ut på å knekke nye sikkerhetssystemer for musikk, og er et forsøk på å lage sikrere systemer for å kvitte seg med problemene Napster og MP3.com har skapt. Premien er $10 000.

- Jeg vil ikke gjøre drittjobbene for dere, skriver Don Marti, teknisk redaktør for Linux Journal, i et åpent brev publisert på nettstedet deres.

The Electronic Frontier Foundation, som blant annet støtter de tiltalte i DeCSS-saken, er også samstemt imot konkurransen. Andre tilhengere av åpen kildekode har også bedt om at hackere boikotter konkurransen, som ble lansert i forrige uke av

 • Secure Digital Music Initiative. Alle de største musikkselskapene var med på å starte SDMI.

  Plateselskapene prøver å friste hackere til å hjelpe dem med å lage en sikker beskyttelse som kan beskytte materiellet deres fra musikk-pirater. SDMI har lagt seks programmer på nettstedet sitt, og disse kan lastes ned og hackes på frem til 7. oktober.

  Ifølge Wired sier Marti at mange av de beste hackerne, inkludert de som knakk kodene til DVD, har blitt enige om å ikke delta i konkurransen. Ifølge boikotterne er grunnen til at de nekter at beskyttelsen SDMI lager vil begrense forbrukerens rett til å bruke materiellet de har kjøpt. De mener det bør være lov å lage kopier til eget bruk, samt å ha mulighet til å prøve et produkt før man kjøper.

  Robin Gross, advokat i

 • EFF, mener at det eneste hackerne som deltar knekker er sine egne rettigheter.

  SDMI, på sin side, kan bare referere til at det har vært flere tusen besøkende siden fredag, da siden ble åpnet, men kan ikke si noe om hvor mange som deltar og hvor mange som boikotter konkurransen. Selv om sidene har vært åpne i noen dager har det ikke vært mulighet for å levere inn ferdige hacker før på onsdag som var.

  Marti mener også at DMAT-koden som ligger på nettstedet ikke er nok for å knekke programvaren. I tillegg må man også ha en mulighet til å prøve maskinvare, som for eksempel CD-spillere, som støtter systemet, men det finnes ingen slike på markedet enda. Han tror også at noen av de beste hackerne, som han mener kan knekke koden, vil holde seg unna konkurransen.

  - Cracking- og hackingkonkurranser er meningsløse. Det er PR-stunt. SDMI vil si at ingen vant konkurransen, og at SDMIs program dermed er helt trygt, sier han videre til Wired.

Til toppen