JUSS OG SAMFUNN

Stanser operasjon «narkokartell»

- Kidnappet nettaktivist løslatt med uhyggelige trusler.

7. nov. 2011 - 08:34

Anonymous dropper de oppsiktsvekkende planene sine om å avsløre forbindelser til det svært voldelige narkokartellet Los Zetas i Mexico.

Den såkalte «operasjon narkokartell» truet med å lekke detaljer om kartellet etter at en av nettaktivistenes medlemmer angivelig ble kidnappet under en demonstrasjon i den mexikanske delstaten Veracruz.

Det nå frigitte gisselet skal ha fått med seg en uhyggelig melding. Zetas ville myrde ti mennesker for hver forretningsforbindelse gruppen avslørte. Det melder Ars Technica.

Narkokartellet, som regnes å stå bak flere tusen drap i landet, skal også ha levert dødstrusler mot Anonymous i nettjenester som blant annet Twitter.

Ifølge det amerikanske etterretningssfirmaet Stratfor besitter Los Zetas sin egen IT-ekspertise, og har følgelig ressurser som kan tenkes brukt for å identifisere nettaktivistenes medlemmer for gjengjeldelser.

- Vi har sett bevis for at kartellene benytter sine egne dataeksperter for å drive kyberkriminalitet. En logisk konklusjon er at de også kartlegger bloggere og hackere som driver anti-kartellvirksomhet, sier analytiker Ben West i det Texas-baserte private etteretningsfirmaet i en videorapport.

I en melding på Anonymous' latinamerikanske nettsider heter det at deres kidnappede medlem er frigitt.

- Det vi kan si er at selv om han har blåmerker, lever han i beste velgående. Anonymous-kollektivet har bestemt at vi ikke vil offentligjøre informasjonen vi sitter på. Vi forstår at vi ikke kan ignorere trusler som involverer uskyldige sivile, heter det i kunngjøringen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.