TELEKOM

Starter felttesting av 5G

Det haster å komme i gang, mener Ericsson.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. nov. 2015 - 10:28

Svenske Ericsson kunngjorde denne uken at selskapet er klar til å støtte mobiloperatører som skal starte felttesting av 5G-teknologi i sine mobilnettverk i 2016. Dette inkluderer prototyper av radioene.

Japanske NTT Docomo er blant de første som skal gjøre dette, i alle fall med Ericssons utstyr, som veier omtrent 18 kg og er plassert i en slags koffert.

Høy kapasitet

Utstyret tar i bruk Multi-User MIMO (Multiple-Input and Multiple-Output), som gjør at mange brukere kan benytte det samme spektrumet, innenfor en av sektorene til en basestasjon. Det støtter også en teknikk som kalles for stråleforming, som skal gjøre det mulig å støtte høyere frekvensbånd, noe som i typiske nettverksomgivelser skal kunne bidra til økt kapasitet og redusert energiforbruk.

Hver radio-prototype består av 128 antenneelementer og 64 radiokjeder. Utstyret er basert på Ericsson Radio Test Bed, som allerede benyttes i mer kontrollerte tester i USA, Japan, Sør-Korea og Sverige. Med denne skal Ericsson tidligere greid å komme opp i datarater på 5 gigabit per sekund.

5G-radio-prototype i koffert
Felttest-utstyret får plass i en koffert. Bilde: Ericsson

Klar til OL?

– Vi er glade for å ta dette skrittet mot testing i realistiske nettverksomgivelser. Olympiaden og Paralympics i Tokyo vil være en flott mulighet til å fremme mange ulike bruksmuligheter for 5G, som vil bli lansert i 2020, sier Seizo Onoe, teknologidirektør i NTT Docomo, i en pressemelding.

I pressemeldingen sier at Arun Bansal, som leder radio-forretningsenheten hos Ericsson, at det er på høy tid at testingen av 5G flyttes ut i reelle omgivelser, gitt det han omtaler som den aggressive tidsrammen for kommersialiseringen av teknologien.

5G-radio-prototype i koffert som kan bæres
Er lett nok til å kunne bæres. Bilde: Ericsson

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.