RESULTATERFINANS

Statlige millioner til norske dataspill

Antall søknader er rekordhøyt.

20. mai 2009 - 07:10

Oslo (NTB): Norsk filminstitutt gir til sammen 5 millioner kroner i tilskudd til utvikling av seks nye dataspill.

Instituttets produksjonsrådgiver for interaktive medier Kaja Hench Dyrlie sier det er registrert ny rekord i antall søknader.

– Ved forrige tildeling i februar fikk vi inn 20 søknader, som da var rekordhøyt. Denne gangen har 30 selskaper søkt om tilskudd til spill, sier hun.

De seks heldige som ble kunngjort tirsdag får til sammen 5 millioner kroner. Funcom får 1,5 million kroner til et massivt onlinebasert flerspillerspill for barn i alderen åtte til tolv år. Spillet har arbeidstittelen «Monsterhelter» og lar spillerne utforske ulike verdener på ryggen av et enormt kjæledyr som kan ta mange former.

Selskapet Artplant får også 1,5 million kroner til spillet «Min kompis». Dette er et spill for barn fra seks til tolv år for Wii-plattformen. Spillet inneholder blant annet fotballaktiviteter.

Ravn Studio får 1 million kroner til spillet «Flåklypa Grand Prix» for Nintendo DS og DSi. Spillet er basert på filmen og PC-spillet med samme navn.

Selskapet Amazin Games får 600.000 kroner til en satsing på en sjanger som fra før er velkjent i spillverdenen. Spillet heter «Railroad Revolution», og som tittelen antyder, handler det om å bygge jernbane.

Det sjette selskapet som får penger fra Filminstituttet er Yes Games, som mottar 200.000 kroner til spillet «Chess Attack». Dette er et sjakkspill som blant annet har Magnus Carlsen og Simen Agdestein på eiersiden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.