AVTALER & KONTRAKTER

Statoil velger indisk IT

Gigant etablerer kontor i Stavanger etter storkontrakt.

Statoil har valgt indiske HCL som leverandør av IT-drift og overvåkning i hele sitt nett. Det omfatter også offshore, representert her ved Oseberg-feltet som Statoil driver i Nordsjøen.
Statoil har valgt indiske HCL som leverandør av IT-drift og overvåkning i hele sitt nett. Det omfatter også offshore, representert her ved Oseberg-feltet som Statoil driver i Nordsjøen. Bilde: Øyvind Hagen/Statoil
13. feb. 2012 - 12:31

Det indisk-baserte IT-selskapet HCL Technologies har inngått en kontrakt med Statoil for å levere overvåkning og drifts at selskapets IT-infrastruktur. Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Dermed kan selskapet tilføye den norske oljegiganten på kundelisten, som i Norden blant annet inkluderer Nokia, Danfoss og Elektrolux. HCL skal levere tjenester i 36 land der Statoil er representert og skal både overvåke og drifte hele Statoils IT-infrastruktur, inkludert oljeselskapets installasjoner offshore.

Selskapet vil nå etablere et eget leveransekontor i Stavanger i forbindelse med kontrakten.

– For store internasjonale selskaper blir HCL mer og mer sett på som en strategisk IT-partner med egenskaper til å skalere internasjonalt distribuerte IT-operasjoner på en ikke-lineær måte, kombinert med fleksibilitet og operativitet. Vi er svært glade for å samarbeide med Statoil, og vi skal utnytte vår globale ekspertise, lokale forretningsforståelse og integrerte tjenesteleveransemodell for å optimalisere Statoils IT-investeringer, sier Anant Gupta, president Infrastructure Services & direktør i HCL Technologies i pressemeldingen.

Kontraktsverdi nevnes ikke i pressemeldingen fra HCL, men ifølge Finansavisen skal den være på opp imot 800 millioner kroner over fire år. Avisen skriver videre at det ikke er avklart hvem som skal drifte Statoils SAP-løsning, som ikke inngår i denne avtalen. Denne kontrakten er det i dag HP som har hendene på.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.