BEDRIFTSTEKNOLOGI

Statskjøp: Nye rammeavtaler for maskinvare

Statskjøpavdelingen i Statens Forvaltningstjeneste har inngått nye rammeavtaler for innkjøp av datautstyr, gjeldende ett år fra 1. juli.

Eirik Rossen
22. mai 1998 - 15:39

- Det er inngått avtaler med Merkantildata, Lantec, Dell Computer, Computerland Norge og ID Comnet, forteller førstekonsulent Bente Hagelien.

Samtlige statlige etater vil kunne benytte seg av disse avtalene for å kjøpe PC-er, bærbare maskiner, tjenere og skrivere. De nye avtalene erstatter dagens avtaler med Merkantildata, Dell, Olsy, Fujitsu ICL og SNI, fra 1. juli.

Statskjøp har også inngått rammeavtaler for statlige innkjøp av basisprogramvare. Dagens avtaler løper også ut 30. juni, men man regner ikke med å ha de nye klare før et par uker før fristen.

- Det er foreløpig ingen rammeavtaler for nettutstyr som nettverkskort, rutere og svitsjer, selv om det kan bli aktuelt, forteller rådgiver Atle Reinseth. - De fem avtalene for maskinvare følger en åpen anbudskonkurranse. Det er visse forskjeller mellom avtalene, slik at de statlige etatene må sammenlikne dem med tanke på konkrete innkjøp.

At tre av fem avtalepartnere er nye fra 1. juli oppfatter Reinseth som et uttrykk for god og tett konkurranse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.